Budescu aleargă 11,2 km pe meci

Ultima actualizare:

    Budescu este cel mai în formă jucător din campionatul intern, dar este pe „lista neagră” a selecţionerului IordănescuFoto: Sportpictures.eu
Budescu este cel mai în formă jucător din campionatul intern, dar este pe „lista neagră” a selecţionerului IordănescuFoto: Sportpictures.eu

Creat sau nu artificial, subiectul potrivit căruia Budescu nu va fi chemat la naţională pentru că nu aleargă suficient e cel mai tare al ultimei săptămâni. Vorbele de duh ale şefilor echipei naţionale nu-şi găsesc însă confirmare în cifre, singurele care nu mint niciodată.

Jucătorii echipei naţionale şi cei ai majorităţii cluburilor din Liga I sunt monitorizaţi la fiecare meci de un sistem high-tech numit Instat. Acesta oferă tehnicienilor o imagine completă despre ce face un fotbalist cât e pe terenul de joc, inclusiv cât aleargă. Deşi spre deosebire de cupele europene, în România ele rămân confidenţiale şi sunt folosite doar ca tehnicienii să ştie cum să dozeze pregătirea, noi am aflat cifrele lui Budescu la Astra. Acestea arată că mijlocaşul în vârstă de 26 de ani nu e deloc unul static, ba dimpotrivă. 

Golgheterul giurgiuvenilor a parcurs maximum pe teren 11,2 kilometri, la un meci de Liga Europa, dar în general încheie o partidă undeva la 10 kilometri. În partida cu CSMS Iaşi, Budescu a alergat 9 kilometri, deşi a jucat doar primele 60 de minute. Pentru a face o comparaţie, în finala Ligii Campionilor dintre Barcelona şi Juventus, torinezul Stephan Lichtsteiner a alergat cel mai mult, 11,2 kilometri şi orice preparator fizic ştie că foarte puţini fotbalişti ating această cifră într-un meci. În aceste condiţii e foarte limpede demonstrat că teoria conform căreia Budescu nu aleargă nu e altceva decât o analiză superficială a ceea ce se vede la televizor. În transmisiunile directe, camerele video stau de cele mai multe ori pe purtătorul de balon, dar asta nu înseamnă că ceilalţi dorm pe teren în acel timp. 

Oricum, şi tonul selecţionerului s-a mai îndulcit când a realizat că-l transformă pe Budescu într-un caz şi se pare că-i va trimite totuşi duminică seara o scrisoare de convocare pentru dubla cu Ungaria şi Grecia. „În momentul de faţă, doar două persoane cunosc dacă va fi sau nu convocat: Budescu şi o persoană din conducerea Astrei. El trebuie să înţeleagă că fotbalul nu e o distracţie. Fotbalul înseamnă muncă, chin, sacrificiu, trebuie să te pui în slujba fotbalului. Vom vedea la sfârşitul săptămânii dacă este sau nu convocat”, a spus selecţionerul. Acesta ar comite o greşeală imensă dacă l-ar trece cu vederea pe giurgiuvean, mai ales în condiţiile problemelor de lot pe care le are în acest moment.

Astra joacă joi în Olanda

Pentru Astra Giurgiu, joi (27 august) va fi ziua cea mare. Echipa condusă din teren de Budescu va juca, de la ora 21.00, în direct la DigiSport, meciul retur din play-off-ul Ligii Europa, contra celor de la AZ Alkmaar. În tur, românii s-au impus cu scorul de 3-2, după ce au revenit de la 0-2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net