Bourceanu, în topul "durilor" din fotbalul românesc

Ultima actualizare:

    Momentul în care Gnohere s-a prăbuşit în  stare de inconştienţă,  după cotul aplicat  de Bourceanu FOTO: Sportpictuers.eu
Momentul în care Gnohere s-a prăbuşit în stare de inconştienţă, după cotul aplicat de Bourceanu FOTO: Sportpictuers.eu

Derby-ul Steaua – Dinamo, scor 2-2, din returul semifinalei Cupei României încheiată cu calificarea în finală a „câinilor” a fost umbrit de o faptă huliganică a lui Alex Bourceanu. Stelistul a fost eliminat după ce i-a aplicat intenţionat un cot în bărbie lui Gnohere, care a căzut ca secerat.

  • El a putut continua meciul, intervenţia rapidă a colegilor şi a medicilor făcând să nu asistăm la o tragedie. Din păcate, stelistul nu e singurul cu astfel de derapaje, iar „Click!” rememorează câteva episoade extrem de urâte petrecute în fotbalul autohton.
  • 1999. Marius Lăcătuş. La un meci Steaua – FCM Bacău, „Fiara” i-a produs fundaşului advers Vasile Ardeleanu o dublă fractură transversală de tibie şi peroneu şi rupere de ligament. Era în minutul 13, iar faza nu anunţa un gol al celor de la Bacău, ci Lăcătuş a vrut să arate cine e şeful în teren. Din păcate, a nenorocit un om, care a avut nevoie de un an să-şi revină, dar care nu a mai putut juca la nivel înalt.
  • 2011. Cristi Scutaru. Jucătorul celor de la Timişoara a avut o intrare criminală asupra lui Cristi Bud, golgheterul de atunci al trupei gaz Metan Mediaş. Ruptură de ligamente şi menisc, fiind la un pas să se lase de fotbal. “Clar a vrut să mă faulteze, dar nu s-a gândit că o să fie atât de grav şi că-mi va distruge cariera”, a spus atunci Cristi Bud. El a stat opt luni departe de gazon.
  • 2013. Cadu. În februarie, portughezul de la CFR, Cadu, l-a lovit cu gheata în gură pe fundaşul vasluienilor Jivko Milanov, bulgarul pierzând în acel moment doi dinţi, iar alţi trei i-au fost scoşi ulterior fiindcă nu mai aveau rădăcină. Operaţia l-a costat 5.000 de euro. “Nu e normal ce s-a întâmplat. Avea timp să-şi retragă piciorul. Poate când ne întâlnim data viitoare, el o să aibă dinţii scoşi”, s-a enervat bulgarul.
  • 2013. Ciprian Dinu. Jocul din decembrie dintre FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş a arătat imagini şocante. În minutul 38, Dan Roman a fost “secerat” de Ciprian Dinu şi diagnosticul pus a fost: luxaţie şi fractură de peroneu. “Vârful” medieşenilor a stat şase luni pe tuşă pentru a se recupera.
  • 2014. Alin Şeroni. Craiova – Viitorul, minutul 96: Nicuşor Bancu e oprit de jucătorul constănţenilor, dar suferă o fractură de tibie şi peroneu. A avut nevoie de cinci luni de refacere. Incidentul s-a petrecut în noiembrie, iar în ianuarie 2015, Hagi l-a dat afară pe Şeroni. Iniţial, fundaşul a fost suspendat 16 etape, dar apoi pedeapsa a fost redusă la doar un meci.
  • Accidentări horror din străinătate

În fotbalul internaţional, exemplele sunt mai multe. Neymar la Mondialul din 2014 era să ajungă în scaunul cu rotile după ce columbianul Zuniga l-a lovit cu genunchiul în spate. Francezul Cisse îngrozea lumea cu imaginile în care îi atârna piciorul de la genunchi în jos, în 2004. Dar, nici unul nu a păţit ca  Elkin Soto. În 2015, jucătorul lui Mainz a vrut să şuteze, dar a nimerit un adversar între coapse şi genunchiul stâng efectiv s-a dat peste cap. Diagnostic: Subluxaţie, articulaţie complet dislocată, ligament încrucişat anterior şi ligament colateral medial rupte, menisc smuls din capsulă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net