Bourceanu îl poate demite pe Lucescu

Ultima actualizare:

    Antrenorul român e în mare pericol dacă Zenit nu câştigă  azi cu Arsenal Tula, echipa fostului mijlocaş al SteleiFoto: Guliver/ GettyImages
Antrenorul român e în mare pericol dacă Zenit nu câştigă azi cu Arsenal Tula, echipa fostului mijlocaş al SteleiFoto: Guliver/ GettyImages

Rusia nu e Ucraina şi Mircea Lucescu a înţeles, din păcate, prea târziu acest lucru. Rivalităţile petersburghezilor cu echipele din Moscova sunt dure, iar presa şi arbitrii sunt evident de partea celor din Capitală. Astfel, demiterea tehnicianul a ajuns să fie pusă în discuţie după doar 19 etape.

Zenit n-a mai câştigat un meci în campionat de pe 30 noiembrie 2016, iar ruşii nu mai au răbdare după ce au fost eliminaţi şi din Liga Europa, de Anderlecht. Ziarele au început linşajul, iar fanii nu mai înghit nici ei cu plăcere scuzele conform cărora echipa e în reconstrucţie. Astfel, învinsă etapa precedentă la Amkar Perm şi căzută pe locul trei, la opt puncte în spatele liderului Spartak, trupa din Sankt Petersburg îşi poate pierde antrenorul. 


    Alex Bourceanu  a ajuns în această  iarnă la Arsenal Tula
Alex Bourceanu a ajuns în această iarnă la Arsenal Tula

Magnaţii de la Gazprom, cei care conduc şi finanţează Zenitul de ani buni, încep şi ei să se creadă că poate Lucescu n-a fost cea mai bună soluţie vara trecută, când s-a decis înlocuirea portughezului Andre Villas-Boas. Returul abia a început şi, teoretic, ar fi timp pentru redresarea corabiei, doar că vestiarul pare să nu prea vrea. Greii din lotul albaştrilor nu rezonează cu atitudinea de tiran a lui Lucescu şi jurnaliştii scriu că jucătorii îl vor plecat. În aceste condiţii, tehnicianul român în vârstă de 71 de ani s-a trezit brusc cu o sabie deasupra capului, iar meciul de azi, cu Arsenal Tula, pare decisiv. Clauza de 2,5 milioane € pe care ruşii ar trebui să i-o plătească în caz de demitere îi mai poate câştiga timp, dar nu şi dacă pierde cu o echipă aflată la retrogradare. 

Ironia sorţii face ca Lucescu să stea azi şi la mâna unui compatriot. La oaspeţi este legitimat Alexandru Bourceanu, fostul campion al României cu Steaua, care a semnat cu ruşii în iarnă. Partida se va juca de la ora 18.30, în direct pe Digi Sport 4, şi va închide etapa cu numărul 20.

Zenit, amendată din cauza românului

simeon stalpnicul png

Mircea Lucescu n-a digerat bine eşecul cu Amkar, scor 0-1, iar românul n-a mai avut chef să vorbească după meci cu o presă şi aşa ostilă lui, plecând direct la vestiare. Conform drepturilor de televizare, acesta era obligat însă să participe la flash interviul de pe gazon, care se ia imediat după încheierea jocului. Cum n-a făcut-o, Comisia de Disciplină a Federaţiei Ruse de Fotbal a amendat clubul Zenit Sankt Petersburg cu 50.000 de ruble, aproximativ 800 €. Suma nu e de speriat, dar incidentul reprezintă o lipsă de respect arătată de român şi o nouă bilă neagră pentru el, într-o conjunctură oricum delicată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net