"Botez" în Giuleşti

Ultima actualizare:

    Alexe (în dreapta)  e unul dintre  supravieţuitorii  meciului din 2013Foto: Răzvan Păsărică
Alexe (în dreapta) e unul dintre supravieţuitorii meciului din 2013Foto: Răzvan Păsărică

Marius Alexe, Cosmin Matei şi Dorin Rotariu sunt singurii dinamovişti care au vizitat Giuleştiul în urmă cu un an şi jumătate, la ultima dispută dintre cele două rivale bucureştene.

Derby-ul Rapid – Dinamo nu mai are nimic din farmecul de odinioară. Pe lângă faptul că ambele cluburi se luptă cu insolvenţa şi cu problemele financiare, majoritatea jucătorilor care vor intra astăzi pe teren se află în premieră în faţa unui asemenea meci. Ultima confruntare Rapid – Dinamo din Liga I s-a consemnat în martie 2013, fiind decisă în favoarea oaspeţilor de golul lui Ionel Dănciulescu, retras între timp din activitate. De-atunci, Dinamo a schimbat aproape întreg lotul, excepţiile numindu-se Marius Alexe, Cosmin Matei şi Dorin Rotariu. Doar primii doi au jucat însă în confruntarea mai sus amintită, puştiul Rotariu urmărind partida de pe banca de rezerve. Inclusiv antrenorul Flavius Stoican va primi în această seară „botezul” unui derby Rapid – Dinamo din postura de tehnician, lucru valabil şi pentru omologul său de pe banca giuleştenilor, Ionel Ganea.

Rapid n-a bătut Dinamo din 2008

Rapidiştii n-au mai cunoscut gustul unei victorii împotriva rivalei Dinamo de şase ani (un 2-1 în august 2008), de pe vremea lui Cesinha, Spadacio şi Pitbull. De-atunci, s-au consemnat alte 11 întâlniri directe, încheiate cu şase victorii dinamoviste şi cinci rezultate de egalitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net