"Blestemul" dinamoviştilor care ajung la Steaua

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica e acuzat că a uitat de unde a plecat şi a trădat culorile alb şi roşu, dar fotbalistul spune că n-a fost dorit cu adevărat înapoi în Ştefan cel MareFoto Click!
Ciprian Marica e acuzat că a uitat de unde a plecat şi a trădat culorile alb şi roşu, dar fotbalistul spune că n-a fost dorit cu adevărat înapoi în Ştefan cel MareFoto Click!

Zeci de jucători au plecat de-a lungul vremii de la Dinamo şi au semnat cu duşmanii de moarte. Unii au cunoscut gloria şi în Ghencea, însă în sezoanele recent-încheiate avem numai exemple de pierzători, lista fiind una sonoră: „Prinţul” Cristea, Luchin, Tamaş sau Ţucudean.

Ciprian Marica e cea mai importantă mutare pe piaţa transferurilor din Liga I. Atacantul va debuta marți (19 ianuarie) sub comanda lui Reghecampf în amicalul cu Young Boys Berna, dar fotbalistul de 30 de ani s-ar putea să nu fie starul pe care-l visa Gigi Becali. “Vârful” are un randament excelent la naţională, însă la echipele de club are o medie de un gol la cinci meciuri.

Accidentările la genunchiul drept l-au ţinut departe de gazon, ultima partidă oficială fiind bifată în august, iar ultima dată când a punctat a fost acum aproape un an, în disputa pe care formaţia sa de atunci Konyaspor a pierdut-o cu Galatasaray. Marica, fotbalist ce a crescut, a debutat în fotbalul mare şi a câştigat trofee la Dinamo, s-ar putea alătura unei liste ruşinoase şi nu s-ar remarca şi-n tricoul Stelei, aşa cum unii ca Dorinel Munteanu sau Dănciulescu au reuşit. Oricum, atacantul s-ar ”bucura” de o companie selectă. Vă prezentăm, în ordine cronologică, numele celor care au “trădat” şi au eşuat în Ghencea, în ultimii doi ani şi jumătate:

Adrian Cristea

Poreclit “Prinţul”, 32 de ani, a evoluat din 2005 şi până în 2011 în Groapă. A ajuns apoi la “U” Cluj, Petrolul sau Standard Liege, iar în vara lui 2013 a semnat cu steliştii. Aici a bifat 12 meciuri şi a marcat doar un gol, după care a fost exclus din lot. A avut un proces de durată cu “militarii” dorind să primească prima de 100.000 de euro pentru liga Campionilor, deşi el a ajutat echipa cu o prezenţă de 68 de minute, acumulate în trei jocuri.

Srdjan Luchin

Fundaşul de 29 de ani a apărut la Dinamo în august 2011 şi a devenit căpitanul roş-albilor. A activat până în iarna lui 2014, dar în august a ales să joace în Ghencea. După 18 partide şi zero goluri a fost exclus de către antrenorul Mirel Rădoi.

George Ţucudean

Atacantul de 24 de ani a făcut cunoştinţă cu fotbalul mare în 2010, când roş-albii l-au luat de la UTA. La “câini” a fost golgheterul echipei şi-n iarna lui 2013 a semnat cu Standard Liege. S-a întors sub formă de împrumut, a evoluat iar în străinătate, însă în ianuarie 2015 a parafat actele cu cei din Ghencea. A înscris cinci goluri în toate competiţiile şi-n septembrie a fost dat afară de acelaşi Rădoi. Interesant e că “Ţucu”, la fel ca Luchin, are trei trofee alături de roş-albaştrii, deşi contribuţia a fost mai mult decât modestă.

Gabi Tamaş

Apărătorul de 32 de ani s-a consacrat la Dinamo, club unde a revenit ori de câte ori şi-a încheiat un angajament cu o formaţie din străinătate, jucând aici în trei mandate. Totul s-a rupt în ianuarie 2015 când de la Watford a preferat să vină în ţară, dar să se legitimeze la Steaua. În Ghencea a stat doar până în august, escapadele sale bahice determinând conducere să-i rezilieze contractul. A bifat doar 14 partide în tricoul roş-albastru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net