Belodedici, de şase ani în război pentru un bloc de 4,5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Miodrag Belodedici
Miodrag Belodedici

O afacere care părea foarte profitabilă s-a transformat într-un coşmar pentru Miodrag Belodedici. Fostul mare internaţional şi alte două persoane au ridicat un bloc pe strada Mântuleasa din Capitală, dar lucrarea nu poate fi finalizată din cauza proceselor cu vecinii şi cu Primăria.

În anul 2008, Miodrag Belodedici şi doi parteneri au cumpărat un teren aflat la intersecţia străzilor Mântuleasa şi Zborului, la cinci minute de mers pe jos de Piaţa Unirii. În 2009, ei au obţinut autorizaţia de construcţie, iar din 2010 au început lucrările a ceea ce în doi ani trebuia să fie un bloc cu şapte etaje.

Apartamentele proiectate sunt de lux, câte trei pe fiecare nivel, unul având 205 metri pătraţi suprafaţă, iar celelalte două câte o sută de metri. În realitate, nici până azi locuinţele nu sunt finalizate. Ce s-a întâmplat? Blocul are o „problemă” majoră: e lipit de o vilă cu trei etaje, construită în perioada interbelică. Locatarii ei n-au stat pe gânduri şi i-au dat în judecată pe noii dezvoltatori. Au cerut explicaţii în privinţa apariţiei unui „mamut” de aproape 30 de metri, unit de casa lor, şi ridicat într-o zonă unde predomină clădiri vechi, de maximum 15 metri înălţime. Într-un proces ce a durat până în 2012, s-a decis anularea autorizaţiei de construcţie şi a Planului Urbanistic de Detaliu, însă investitorii susţin că au făcut totul legal şi că gafele din dosar le aparţin celor de la Primărie.

Totul s-a sistat, dar în martie 2012 a fost acordată o nouă autorizaţie, cu termen de finalizare 2014. Automat au apărut noi lupte în instanţă. Lucrurile nu s-au rezolvat nici până în ziua de azi: în clădire nu e nici un muncitor, lucrările fiind sistate până când se lămureşte situaţia juridică. În prezent, Belodedici şi asociaţii se luptă cu Primăria, cu arhitectul şef şi consiliul local din sectorul 3, plus vecinii. 

Unul dintre locatarii aflaţi în vila lipită de noul bloc ne-a povestit “coşmarul” pe care-l trăieşte de câţiva ani. “Se lucra până la 12 noaptea, nu puteam dormi din cauza zgomotului. Am chemat poliţia de nenumărate ori, dar înainte să apară câte un echipaj, muncitorii dispăreau. Ne-au luat toată lumina, cea naturală, fiindcă geamurile dau înspre ei. Molozul produs ne-a înfundat aerisirile, inclusiv de la centrală, şi a trebuit să le schimbăm”, a spus Ionuţ.

Tânărul a povestit şi o păţanie a vecinilor de la ultimul etaj. “S-au trezit cu acoperişul spart, fiindcă ceilalţi au pus schele ca să lucreze la noua construcţie. Am vrut să vindem, să plecăm, dar toţi s-au speriat când au văzut ce e aici”.

În septembrie, procesele vor reîncepe. Fostul fotbalist şi asociaţii săi cer ca autorităţile să plătească pentru greşelile lor, mai ales că blocul pierde din valoare. Pe de altă parte, “Belo” are şi problema vecinilor pe cap şi aceştia cerând nişte bani pentru calvarul suportat din cauza “mastodontului” de beton răsărit lângă ei. 

Cine e Miodrag Belodedici

S-a născut la data de 20 mai 1965 la Socol, judeţul Caraş-Severin, într-o familie de sârbi. A început fotbalul la Minerul Moldova Nouă, a ajuns apoi la Luceafărul Bucureşti de unde s-a transferat la Steaua. În Ghencea a jucat până în 1988, când a fugit din ţară în fosta Iugoslavie. A fost condamnat la zece ani de închisoare de către regimul comunist, dar graţiat după Revoluţia din 1989. A câştigat şase titluri, trei Cupe şi o Supercupă a României alături de Steaua, plus Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei. E singurul fotbalist român care a câştigat două Cupe ale Campionilor Europeni, cu Steaua (1986) şi Steaua Roşie Belgrad (1991). În prezent e angajat al Federaţiei şi se ocupă cu descoperirea tinerelor talente fotbalistice din ţară.

Blocul de pe str. Mântuleasa  în care s-au investit 4,5 milioane de euro era evaluat în trecut la 9.300.000 de euro, iar acum a scăzut cu un milion. În septembrie, începe procesul cu autorităţile, unul ce poate dura câţiva ani şi până când se va da o sentinţă definitivă şi clădirea va fi “la cheie” se vor “risipi” alte milioane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net