«Becali e regele proştilor din fotbalul românesc!»

Ultima actualizare:

    Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali, patronul Stelei, are dedicat un amplu reportaj în ediţia online a celui mai cunoscut ziar de sport din Ungaria, “Nemzeti Sport”. Din păcate pentru român, acesta nu îi este deloc favorabil.

Venit ca din senin şi fără vreun scandal care să-l declanşeze, atacul jurnaliştii de la "Nemzeti Sport" atinge toate aspectele vieţii sociale, sportive şi politice ale latifundiarului din Pipera. Ungurii îi ironizează originile de oier, îl numesc xenofob şi antisemit şi spun că este un misogin care bate femeile cu ajutorul bodyguarzilor.

"Gigi Becali, sau cum a ajuns din fiul ciobanului regele proştilor din fotbalul românesc... O poveste despre un băiat care nu se sperie când trebuie să ajungă cu pricepere la bani, dar nici când trebuie să bată femei cu ajutorul bodyguarzilor săi. Şi totuşi este iubit", este pasajul de introducere al articolului.

Nemzeti Sport îşi asumă răspunderea până la a spune cu tot curajul că Gigi Becali s-a îmbogăţit în circumstanţe dubioase, că este xenofob şi antisemit.

"Parlamentar european, care a ridicat un sat din banii săi şi care se crede Iisus. E considerat de unii o pată de culoare proaspătă pe pânza plictisitoare din lumea fotbalului european, în timp ce alţii îl percep ca pe un ulcer purulent într-un corp sănătos-tun", mai scriu ziariştii unguri.

Aceştia îşi încheie materialul apoteotic, prin a scoate în evidenţă ura machidonului faţă de vecinii de la vest. "Pe cât de mult iubeşte Gigi minoritatea italiană, pe atât o urăşte pe cea maghiară. Nu duce lipsă de inspiraţie şi idei când vine vorba de a jigni comunitatea maghiară din România", spun jurnaliştii de la Budapesta.

E mâna lui Paskany?

Atacul pare regizat, iar suspectul principal că ar fi la baza acestui material din Nemzeti Sport e patronul lui CFR Cluj, Arpad Paskany, pe care Becali l-a jignit constant în ultimul timp şi singurul cu influenţă la Budapesta.

simeon stalpnicul png

De-a lungul timpului, ei au avut multe schimburi de replici. "Paskany e un bozgor nenorocit, un ţăran şi un comunist, un om de nimic, care şi-a lăsat nevasta cu doi copii pentru o puştoaică", spunea Becali despre clujean.

"Becali n-are şcoală. Banii nu-ţi dau minte. Aş vrea să mă bat cu el în ring, ca la K1, să văd cât de bărbat e. E un papagal", i-a răspuns Paszkany.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net