Becali a băgat bani «grei», dar Steaua e abia pe trei

Ultima actualizare:

    Patronul Stelei a format o echipă de 22,5 milioane de euro, mai scumpă cu aproape patru milioane faţă de suma loturilor primelor două clasate, Viitorul şi Gaz Metan
Patronul Stelei a format o echipă de 22,5 milioane de euro, mai scumpă cu aproape patru milioane faţă de suma loturilor primelor două clasate, Viitorul şi Gaz Metan

Steaua e liderul capitolului investiţii din Liga 1, dar se clasează pe ultima treaptă a podiumului în campionatul intern. Trupa lui Hagi, Viitorul, de „doar” 11,65 de milioane de euro, şi medieşenii, cotaţi la 6,9 milioane, deţin supremaţia. Parcă pentru a demonstra că nu banii joacă, este bine să amintim că valoarea loturilor celor două echipe, adunată, este mai mică decât a Stelei, formaţie aflată acum pe locul 3 în clasamentul primei divizii.

Steaua a dominat startul competiţiei interne, dar acum, când mai e doar o etapă până la  pauza competiţională, a clacat. Va juca în ultima rundă a acestui an cu Poli Timişoara, dar şi Viitorul, liderul la zi al clasamentului, va porni ca favorită în faţa Botoşaniului, astfel că sunt şanse ridicate ca diferenţa de două puncte dintre cele două să rămână intactă. În acelaşi timp, Gazul va avea o misiune dificilă în faţa Astrei. Dacă socotelile s-ar adeveri, Viitorul ar deveni în premieră campioană de iarnă. „Am ajuns sus şi vrem să terminăm anul tot aici. Jucătorii mei sunt tineri, nu au experienţă, dar lucrează mult în fiecare zi. Ar fi o minune ca Viitorul să câştige titlul, dar minunile se muncesc”, a spus patronul şi totodată antrenorul constănţenilor, Gică Hagi, imediat după victoria în faţa Chiajnei, 2-1, meci ce i-a propulsat echipa în poziţia de lider.

„Regele” a fost lăudat şi de finanţatorul Stelei, Gigi Becali, pentru performanţa sa. „Stimă şi respect! Gică e mai tare ca mine fiindcă el şi-a riscat toată averea şi toată munca de zeci de ani, băgând totul în fotbal. A luat o echipă de la zero şi a dus-o sus. Însă, în play-off o să-i fie greu pentru că ne întărim şi tranşăm campionatul”, a explicat cel ce este şi finul lui Hagi. Într-adevăr, roş-albaştrii au anunţat o campanie de achiziţii fără precedent, iar cei mai slabi vor părăsi lotul.Totuşi, şi-n momentul de faţă Reghecampf are fotbalişti de valoare la dispoziţie. De fapt el are la dispoziţie cea mai scumpă echipă din Liga I, una de 22,5 milioane de euro, în timp ce la acest capitol Viitorul ocupă poziţia a patra, cu 11,65 de milioane, iar Gaz Metan nu ar prinde play-off-ul, având jucători de doar 6,9 milioane. Cu toate acestea, în clasament ordinea e Viitorul (39 de puncte), Gaz Metan şi Steaua, ambele cu câte 37, dar ardelenii au un golaveraj mai bun. Comparativ, Reghe a dispus de fotbalişti mai bine cotaţi decât cei ai lui Hagi şi ai lui Pustai la un loc, bucureştenii fiind cu aproape patru milioane mai scumpi, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net