Barcelona, "la trântă" cu recordurile din Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Suarez a marcat golul doi  al Barcelonei în finala  Ligii Campionilor, contra  italienilor de la JuventusFoto: AP
Suarez a marcat golul doi al Barcelonei în finala Ligii Campionilor, contra italienilor de la JuventusFoto: AP

Barcelona a obţinut pentru a cincea oară cel mai râvnit trofeu de pe continent, iar elevii lui Luis Enrique au intrat în istorie. Messi şi Neymar sunt golgheterii competiţiei, Xavi a devenit spaniolul cu cele mai multe titluri, dar şi meciuri din Ligă şi echipa, în calea către glorie, a eliminat numai campioane.

Formaţia spaniolă a avut un sezon de vis reuşind să cucerească “tripla”: campionat – Cupă – Liga Campionilor, acolo unde s-a impus în faţa italienilor de la Juventus, 3-1, goluri Rakitici, Suarez şi Neymar, respectiv Morata. E pentru a doua oară de la înfiinţare când clubul dobândeşte un asemenea succes, după rezultatele din 2009, însă antrenorul Enrique e incert în privinţa viitorului său. Totuşi, are motive să rămână, iar cifrele jucătorilor săi îi arată că şi la anul performanţele sunt ca şi garantate:

  •  Au înlăturat doar campioane. Jucătorii Barcelonei au “măturat” în calea spre cupă numai echipe desemnate cele mai bune în ţările lor. În grupe au întâlnit Ajax (Olanda), PSG (Franţa), APOEL (Cipru), în optimi au învins pe Manchester City (Anglia), în sferturi au trecut de PSG, în semifinale de Bayern Munchen (Germania), iar în finală de Juventus.

  •  Neymar i-a ajuns pe Messi şi Ronaldo. Vedetele Leo Messi şi Neymar, plus starul lui Real, Cristiano Ronaldo, sunt cei mai buni marcatori ai acestui sezon al Ligii, fiecare având câte zece reuşite. Brazilianul Neymar s-a alăturat în top după ce a punctat în minutul 90+7 al finalei.
  •  L-au “îngropat” pe Evra. Prin câştigarea trofeului, catalanii l-au transformat pe Evra în primul jucător ce pierde de patru ori finala. Francezul s-a declarat învins şi când era la Monaco (2004) sau la Manchester United (2009 şi 2011). Interesant e că eşecurile suferite pe vremea când activa în Anglia au fost administrate tot de echipa de pe Camp Nou.
  •  Xavi, omul-trofeu. Mijlocaşul joacă de 18 ani la Barcelona, este aşteptat în Qatar, dar cifrele sale sunt greu de atins: a câştigat 25 de titluri, fiind fotbalistul spaniol cu cele mai multe în plamares, şi a bifat 151 de partide în Liga Campionilor, un alt record. Pe lângă trofeele alături de catalani, el a luat de două ori Campionatul European şi o dată Mondialul. Omul pe care l-a înlocuit, Iniesta a fost desemnat cel mai bun din finală. Mijlocaşul a oferit pasa decisivă la primul gol al Barcelonei, bifând a treia finală în care are o asemenea reuşită. De-a lungul carierei a dat 16 assisturi, fiind depăşit doar de Ozil, cu 17. În faţa lui Juve, aproape 90 la sută din pasele sale au fost reuşite, fiind desemnat omul meciului. Directorul tehnic UEFA, Ionuţ Lupescu, i-a înmânat premiul.

16 sport xavi jpeg

Pique a luat plasa acasă

Gerard Pique a fost în centrul atenţiei după câştigarea Ligii Campionilor. Fundaşul Barcelonei a găsit o metodă interesantă de a sărbători trofeul: a luat o foarfecă şi a tăiat plasa unei porţi, după care a purtat-o ca o pelerină. Interesant e că spaniolul nu e la primul gest de acest fel. Acum patru ani, când catalanii au obţinut trofeul pe Wembley în faţa lui Manchester United, 3-1, el a tăiat plasa buturilor unde Pedro a marcat primul gol şi i-a făcut-o cadou iubitei sale, Shakira.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net