Barcelona, cea mai bună din lume?

Ultima actualizare:

    Diseară se va juca finala Campionatului Mondial al Cluburilor
Diseară se va juca finala Campionatului Mondial al Cluburilor

Catalanii sunt de departe cea mai valoroasă echipă de pe „Bătrânul Continent”, unde deţin toate trofeele, inclusiv dubla internă şi Liga Campionilor. Duminică pot deveni însă singura echipă din lume cu trei titluri planetare în palmares.

Gruparea blaugrana a mai câştigat CM al Cluburilor de două ori. Prima dată în 2009, după o finală cu argentinienii de la Estudiantes, 2-1 după prelungiri, şi apoi în 2011, după 4-0 în faţa brazilienilor de la Santos, unde atunci juca Neymar. Junior are însă acum şansa să se situeze de partea învingătorilor, dar trebuie să treacă împreună cu Barcelona de River Plate, cea mai tare echipă din America de Sud.

Argentinienii lui Gallardo i-au învins greu în semifinale, scor 1-0, pe japonezii de la Sanfrecce Hiroshima, dar speră să-i facă faţă catalanilor. Spaniolii au trecut la pas în penultimul act de campioana Chinei, Guangzhou Evergrande, Luis Suarez marcând tripla de 3-0.

Messi n-a jucat contra trupei lui Scolari, dar e de aşteptat ca măcar o repriză să apară duminică (12.30 ora României, TVR 2), la Yokohama, împotriva compatrioţilor săi. Corinthians, din Brazilia, e ultima echipă din afara Europei care a câştigat CM al Cluburilor, în 2012, după 1-0 în faţa lui Chelsea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net