Barcelona, campioană în Spania. Catalanii, la al 23-lea titlu

Ultima actualizare:

    Barcelona, campioană în Spania: Messi a fost din nou decisiv
Barcelona, campioană în Spania: Messi a fost din nou decisiv

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, echipa lui Leo Messi şi-a asigurat matematic titlul în La Liga, în ciuda marii rivale Real Madrid. Barcelona, campioană în Spania: este al 23-lea triumf intern al catalanilor, dar primul cu Luis Enrique pe banca tehnică.

Cu o serie incredibilă de 12 victorii în ultimele 13 etape, Barcelona e din nou regina campionatului iberic, după o pauză de doi ani. Barcelona, campioană în Spania: Messi şi colegii săi au recuperat astfel coroana cedată anul trecut celor de la Atletico Madrid. Cu o singură rundă rămasă de disputat, Barca are un avans de patru puncte în faţa Realului, o distanţă insurmontabilă pentru “galacticii” lui Cristiano Ronaldo. Pe parcursul stagiunii, jucătorii blaugrana au suferit doar patru înfrângeri, cu Real Madrid, Celta Vigo, Real Sociedad şi Malaga.

Barcelona, campioană în Spania: revanşa cu Atletico

În ultima etapă a sezonului trecut, Barcelona pierdea titlul pe teren propriu, într-o confruntare directă cu Atletico. Soarta a făcut ca acum, Barca să-şi adjudece titlul chiar pe terenul lui Atletico. Barcelona, campioană în Spania: victoria din deplasare cu Atletico a fost opera lui Leo Messi, care a marcat unicul gol al meciului.

Barcelona, campioană în Spania: Messi a dat 41 de goluri

Barcelona, campioană în Spania
Barcelona, campioană în Spania

Ca de obicei, Leo Messi a fost principala armă de atac a catalanilor. În meciurile de campionat, argentinianul a punctat de 41 de ori, cu patru goluri mai puţin decât Cristiano Ronaldo, lider în clasamentul golgheterilor. Barcelona, campioană în Spania: faţă de precedentele sezoane, Messi a beneficiat în 2014-2015 de sprijinul colosal acordat de Neymar şi Luis Suarez. Brazilianul a dat 22 de goluri în La Liga, iar uruguayanul a înscris de 16 ori, tripleta Messi – Suarez – Neymar fiind letală pentru orice defensivă.

Antrenorul Luis Enrique (45 de ani) poate încheia sezonul său de debut pe “Camp Nou” cu o triplă care l-ar pune alături de marii tehnicieni care s-au aflat la cârma grupării spaniole. Barcelona, campioană în Spania: pe lângă titlul de campioană, trupa lui Luis Enrique va disputa finala Cupei Spaniei (la 30 mai, cu Athletic Bilbao) şi apoi, la 6 iunie, finala Ligii Campionilor, la Berlin, contra lui Juventus Torino.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net