Bănuit de blat cu Steaua, Bărboianu a fost dat afară de la Dinamo

Ultima actualizare:

    Aceasta este faza în care Bărboianu l-a trântit la pământ pe Stanciu, provocând penalty-ul din care Steaua a deschis scorul în derbyFoto: Sportpictures.eu
Aceasta este faza în care Bărboianu l-a trântit la pământ pe Stanciu, provocând penalty-ul din care Steaua a deschis scorul în derbyFoto: Sportpictures.eu

Dinamo l-a pus pe liber pe Ştefan Bărboianu, la două zile după eşecul cu Steaua, scor 1-3. Chiar dacă nu o spun direct, şefii clubului dau de înţeles că despărţirea a avut loc pentru că apărătorul „e prea apropiat” de duşmani.

“Ne-am întâlnit şi am reziliat contractul cu Bărboianu. Motivul? Aşa au convenit părţile... Mai sunt patru etape, dar a fost o dorinţă comună. Nu vreau să mă gândesc la altfel de lucruri în privinţa sa. Cred că a fost o întâmplare că şi-a dat autogol cu Steaua şi a făcut şi penalty”, a comentat preşedintele clubului, Dinu Gheorghe, pentru prosport.ro. Practic, “Fane”, aşa cum era strigat la Dinamo, l-a faultat atât pe Chipciu, cât şi pe Nicuşor Stanciu în careu şi a provocat lovitura de la 11 metri din minutul 76 al derby-ului cu Steaua, fază în care s-a deschis scorul. “Zece greşeli la o sută de arbitraj nu fac cât atacul lui Bărboianu. Ce voia să facă? Era la rugby? Dacă mai apărea vreun adversar, îl îmbrâncea şi pe ăla”, a explicat şi fostul mare arbitru Adrian Porumboiu. Iar scuza jucătorului a fost penibilă: “Nu am văzut fazele şi nu pot să vorbesc despre arbitraj. A fost un duel, dar trebuie să văd reluările ca să-mi dau seama dacă a fost sau nu penalty”

Olteanul ce a mai activat la “câini” în 2011 s-a întors la Dinamo în ianuarie şi mai avea contract încă un an şi jumătate, dar în ultimul timp devenise ţinta fanilor. El era acuzat că a fost “capul răutăţilor” în vestiar pentru a-l îndepărta pe fostul tehnician Mihai Teja, pentru a-i face loc lui Flavius Stoican, un antrenor uşor manevrabil. În plus, duminică, la derby, după prestaţia jalnică, el a ignorat un mic fan dinamovist ce plângea pe teren şi l-a îmbrăţişat pe puşti doar după ce a fost atenţionat de către suporteri. Rămas fără nici o susţinere, fundaşul de 27 de ani a fost nevoit să accepte de acum rezilierea acordului, din vară el fiind oricum în capul listei negre. La capitolul plecări vor figura şi numele lui şi Marius Alexe, Cosmin Matei, Bunoza şi Elhamed, dar şi Gicu Grozav, jucător adus cu surle şi trâmbiţe, dar care nu a confirmat.

Gafe «marca» Bărboianu

  • În derby-ul de duminică cu Steaua l-a împins pe Nicuşor Stanciu şi a comis penalty-ul prin care adversarii au deschis scorul.
  • În 2014, în acest sezon al Cupei României, o neînţelegere între el şi Marc a făcut ca Mioveni să înscrie, acela fiind golul prin care argeşenii antrenaţi atunci de Claudiu Niculescu să câştige cu 1-0 şi să o elimine pe Dinamo din competiţie.
  • În 2011, în finala Cupei României, a trimis trofeul în curtea Stelei după ce a “reuşit” un autogol, scorul final fiind 2-1 pentru rivali.

Piţurcă l-a adus la Dinamo

Bărboianu şi Găman au sosit de la Craiova la Dinamo, direcţionaţi de Piţurcă. Tranzacţia s-a făcut în 2011, doar pentru returul acelei ediţii. Cei doi au rămas şi acum în relaţii foarte bune cu Piţi, iar Bărboianu îi făcea reclamă actualului tehnician al lui Al Ittihad să o preia pe Dinamo.

Şi Gigi Becali l-a acuzat de blat

În 2012, când Bărboianu era la Astra şi echipa sa a pierdut în faţa Vasluiului, 1-2, Gigi Becali a răbufnit în privinţa corectitudinii “astralilor”. “Astra s-a dat la o parte. De fapt, trei jucători au fost blat: Bărboianu, Găman şi Lung!”, a spus atunci Gigi Becali.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net