Avem arme ,,odihnite”! Ei sunt tricolorii fără meciuri în picioare

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi şi-a pierdut locul de titular la Genk
Ianis Hagi şi-a pierdut locul de titular la Genk

Tătăruşanu, Benzar, Hagi, Marin, Băluţă şi Mitriţă sunt tricolorii cei mai odihniţi în vederea meciurilor decisive pentru calificarea la Euro 2020, vineri cu Suedia şi luni cu Spania. Primii cinci sunt rezerve de lux la echipele lor de club, în timp ce al şaselea e intrat în vacanţă.

Naţionala României nu se va putea plânge de lipsă de prospeţime fizică în cele mai importante partide ale anului. Asta pentru că cel puţin jumătate dintre fotbaliştii care vor fi utilizaţi de Cosmin Contra vineri seară nu resimt oboseala care se acumulează în mod normal în luna noiembrie, perioada de mijloc a sezonului competiţional. Titular incontestabil între buturi, Ciprian Tătăruşanu a rămas în continuare rezervă la Lyon, fără nici un minut oficial la gruparea franceză. Totuşi, ,,Tătă” a demonstrat la meciurile trecute ale naţionalei că nu e afectat deloc de această situaţie. Mult mai supărătoare sunt însă cazurile unor jucători de câmp precum Ianis Hagi, Răzvan Marin, Tudor Băluţă şi Romario Benzar. Toţi patru au schimbat echipele de club în această vară, ajungând la cluburi puternice din Occident, dar au luat-o în jos în ceea ce priveşte calitatea evoluţiilor.

Deşi la un moment dat părea să fi prins primul 11 la Genk, Ianis Hagi a fost ,,retrogradat” pe bancă, în ultima lună adunând doar 85 de minute pe teren. La fel, Răzvan Marin a primit şanse la Ajax în debutul stagiunii, dar n-a convins, de la 25 septembrie încoace fiind folosit într-un singur meci, timp de 18 minute. ,,N-am ce să fac muncesc în continuare. Din păcate n-am fost la nivelul aşteptărilor”, a recunoscut Marin la sosirea în ţară. Mai departe, Romario Benzar (prima opţiune a lui Contra ca fundaş dreapta) s-a dus la Lecce cu mari speranţe, dar a bifat până în prezent numai trei partide în Serie A şi un total de 97 de minute. Mijlocaşul Tudor Băluţă se simte şi el nedreptăţit la Brighton, în Anglia, unde este utilizat deocamdată la echipa a doua (Under 23) a clubului britanic. Alexandru Mitriţă, cel mai bun jucător al României la precedentele meciuri ale naţionalei, poate fi introdus şi el la acest capitol, al odihniţilor, chiar dacă motivul este altul. Pentru că a terminat campionatul în SUA la 24 octombrie, Mitriţă e în vacanţă de aproape trei săptămâni, el fiind primit la antrenamentele fostei echipe, CSU Craiova, pentru a se menţine în formă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net