Au schimbat hotelul, schimbă şi norocul?

Ultima actualizare:

    Jucătorii naţionalei au  intrat în cantonament  de luni, făcând  antrenamente zilnicFOTO: Sportpictures.eu
Jucătorii naţionalei au intrat în cantonament de luni, făcând antrenamente zilnicFOTO: Sportpictures.eu

România – Danemarca este confruntarea de care depind speranţele noastre de menţinere în cursa pentru obţinerea calificării la competiţia din Rusia, din 2018. De 20 de ani ”tricolorii” nu au fost la un turneul final mondial, iar un eventual pas greşit mâine ne spulberă visurile. Tocmai pentru că vor să fie siguri că până şi norocul va fi de partea noastră, delegaţia a ales să stea în Cluj la un alt hotel faţă de cel în care a fost cazată când naţionala a făcut egal, 1-1, cu Muntenegru.

“Un meci de totul sau nimic!” Aşa au caracterizat fotbaliştii primei reprezentative partida de mâine, contra Danemarcei, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Aflaţi în faţa noastră în clasament, nordicii au anunţat că vin să câştige la Cluj, meciul fiind extrem de important în vederea calificării şi pentru ei. „Tricolorii” lui Daum au tras tare toată săptămâna şi au promis la fiecare intervenţie publică că vor ataca, iar cei aproximativ 30.000 de oameni din tribunele ”Cluj Arena” şi milioanele de români care-i vor urmări din faţa televizoarelor, nu vor fi dezamăgiţi de prestaţia lor. Selecţionerul neamţ şi staff-ul său au pus la punct toate detaliile din punct de vedere fizic şi tehnico-tactic astfel încât să obţinem un rezultat pozitiv mâine. În plus, pentru că nu au vrut să lase nimic la voia întâmplării, oficialii delegaţiei noastre au decis să forţeze un pic şi norocul şi să se debaraseze de ghinionul avut la precedenta vizită la Cluj, când ”tricolorii” au remizat cu Muntenegru.


    Vedere exterioară  a hotelului
Vedere exterioară a hotelului

Tocmai de aceea, au decis să schimbe până şi hotelul la care stau. Dacă la începutul lui septembrie au ales Grand Hotel Italia, acum Chiricheş & co. vor fi cazaţi tot la un stabiliment de lux, City Plaza. Amplasat în apropierea stadionului, într-o zonă centrală, dar linişită, hotelul de cinci stele le pune la dispoziţie jucătorilor români toate facilităţile de care dispune, inclusiv un centru spa, cu piscină, jacuzii, sală de fitness şi dotări pentru refacere şi recuperare. O cameră dublă costă 150 de euro pe noapte.


    Camerele de hotel  sunt mari
Camerele de hotel sunt mari

Adversarii de diseară au ales un alt hotel de lux, Opera Plaza, loc la care au stat cele mai multe echipe naţionale care au jucat la Cluj, dar şi formaţii de club, ca Chelsea, Bordeaux sau Bayern, când CFR juca în Liga Campionilor. Danezii plătesc aproximativ 90 de euro pe noapte pentru a avea confortul necesar.


    Din sala de fitness  panorama e foarte  frumoasă
Din sala de fitness panorama e foarte frumoasă

Grigore, căpitan în rezervă


    Dragoş Grigore  a fost titular  mereu FOTO: Guliver/ Gettyimages
Dragoş Grigore a fost titular mereu FOTO: Guliver/ Gettyimages

În mandatul lui Daum la cârma tricolorilor, Dragoş Grigore a fost până acum singurul căpitan. Ieşit din formă, dar şi uşor accidentat, fundaşul de 30 de ani va fi trecut în rezervă, cel puţin pentru întâlnirea de mâine cu Danemarca. 

Analizându-şi jucătorii pe care i-a avut la dispoziţie în această săptămână, dar şi punctele forte ale danezilor, se pare că selecţionerul Daum e decis să revoluţioneze sistemul defensiv. În toamnă, la eşecul cu Polonia (0-3), s-au văzut din plin limitele tehnico-tactice ale căpitanului Dragoş Grigore, astfel că antrenorul german nu-şi mai permite aceleaşi erori. Una e să te baţi la retrogradare în Qatar şi alta e să joci la nivel înalt în Europa şi să speri în continuare la Mondiale. De la acest adevăr a plecat Daum atunci când a creionat o formulă de apărare cu trei stoperi (Săpunaru, Chiricheş şi Toşca) şi alţi doi fundaşi laterali (Benzar şi Latovlevici). E un sistem care ar aduce un plus de soliditate, combativitatea lui Săpunaru completându-se cu maturitatea lui Chiricheş, dar şi cu elanul lui Toşca, ultimul venind după o perioadă extrem de bună la Betis, în campionatul Spaniei. Fără Grigore, Daum va trebui să numească şi un nou căpitan, favorit fiind Chiricheş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net