Au aruncat pe geam 150.000 €

Ultima actualizare:

    Ianis Zicu şi coechipierii  săi au ratat o  calificare la care  porneau ca favoriţiFOTO: Sportpictures.eu
Ianis Zicu şi coechipierii săi au ratat o calificare la care porneau ca favoriţiFOTO: Sportpictures.eu

0-3 cu Slovenia şi 0-2 cu Norvegia sunt rezultatele naţionalei Under 17 pentru care preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a alocat aproximativ 150.000 de euro în ultimele luni.

Cu scopul de a creşte o nouă „generaţie de aur”, Federaţia şi-a pus speranţele în puştii sub 17 ani, ajunşi la un pas de turneul final continental. Ianis Hagi şi ceilalţi copii antrenaţi de Bogdan Argeş Vintilă au pierdut însă primele două meciuri ale grupei de calificare din Anglia (0-3 cu Slovenia şi 0-2 cu Norvegia), urmând să se întoarcă acasă cu coada între picioare, de pe ultimul loc în grupă. Şefii FRF au primit şi ei o „palmă” dureroasă. Aceasta pentru că dezastrul de la Under 17 a costat forul condus de Burleanu nu mai puţin de 150.000 de euro, bani cu care s-au făcut patru cantonamente în străinătate şi s-au organizat 12 amicale. 

Vintilă s-a răzbunat pe Gică Hagi?

De altfel, inclusiv selecţionerul naţionalei mari a remarcat sumele uriaşe alocate spre juniorii sub 17 ani. „Nici chiar echipa naţională de seniori nu a beneficiat de o asemenea sumă care s-a investit în ultima perioadă în pregătirea acestei generaţii. Din păcate, rezultatul e cel pe care îl ştim”, a punctat Anghel Iordănescu. Din postura de căpitan al naţionalei Under 17, Ianis Hagi n-a jucat în Anglia decât un sfert de oră în două partide. Motivul pentru care selecţionerul Bogdan Argeş Vintilă l-a scos pe Ianis dintre titulari e, se pare, legat de războiul personal pe care fostul portar îl are cu Gică Hagi. Acesta din urmă l-a avut ca antrenor principal la Viitorul pe Vintilă, dar l-a demis în octombrie 2014 după doar câteva luni în funcţie. Ca răzbunare, Vintilă l-ar fi trecut pe linie moartă atât pe coordonatorul Ianis, cât şi pe golgheterul Florinel Coman (ambii de la Viitorul), doi dintre jucătorii de bază cu care fostul selecţioner, Răducioiu, obţinuse toamna trecută calificarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net