Astra, la 90 de minute de 5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Foto: Sportpictures.eu
Foto: Sportpictures.eu

Astra Giurgiu poate salva onoarea României în această ediţie a cupelor europene. După victoria cu 3-2 din tur, echipa lui Marius Şumudică forţează calificarea la Alkmaar, într-un meci de cel puţin cinci milioane de euro.

Meciul senzaţional făcut de Astra cu AZ Alkmaar săptămâna trecută (3-2 de la 0-2) le oferă giurgiuvenilor o şansă uriaşă de a intra pentru a doua oară consecutiv în grupele Ligii Europa. „Mergem să jucăm, să ne apărăm avantajul de la Giurgiu. E o presiune mare pe jucătorii mei şi pe mine pentru că am avut un parcurs ireproşabil până acum. Olandezii sunt puţin naivi, dar se poate întâmpla orice. Ei joacă acasă, au publicul...”, a spus Marius Şumudică înainte de partida decisivă cu Alkmaar. 

Presiunea de care vorbeşte antrenorul Astrei vine şi din miza financiară a disputei de diseară. De la an la an, UEFA creşte considerabil sumele de bani oferite echipelor participante în grupele cupelor europene. La fel se întâmplă şi în Liga Europa, care va avea la această ediţie (2015-2016) cele mai consistente bonusuri din istoria competiţiei. Astfel, simpla prezenţă în grupe va aduce Astrei 2,4 milioane de euro. La această sumă se vor adăuga banii din biletele vândute la meciurile de acasă plus premiile oferite de UEFA în funcţie de rezultate (victoria în grupe e plătită cu 360.000 de euro, iar egalul cu 120.000). De asemenea, la finalul cumpetiţiei, Astra va pune mâna şi pe cota de market-pool rezervată ţării noastre, adică încă două-trei milioane de euro. Per total, formaţia patronată de Ioan Niculae joacă la Alkmaar o carte de cel puţin cinci milioane de euro, echivalentă cu bugetul clubului pe aproximativ un an  întreg.

Meci decisiv pentru Budescu

Pentru Constantin Budescu, vedeta Astrei, meciul de joi cu Alkmaar este decisiv pentru prezenţa la naţională. Daniel Isăilă, unul dintre secunzii selecţionerului Anghel Iordănescu, a declarat: „S-a creat o polemică inutilă despre situaţia lui Budescu. Am auzit că nu ar avea ce căuta la echipa naţională. Nu este adevărat! Dacă va fi convocat sau nu depinde de ultimele jocuri, cele cu Alkmaar şi Petrolul. Duminică seara sau luni dimineaţa va fi ştiută lista completă a jucătorilor convocaţi” - a spus Isăilă la Dolce Sport.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net