Astra, campioana cea mai slabă din ultimii 20 de ani

Ultima actualizare:

    Teixeira a avut  o prestaţie bună, dar  nu a putut evita  înfrângerea Astrei  cu Gaz MetanFoto: sportpictures.eu
Teixeira a avut o prestaţie bună, dar nu a putut evita înfrângerea Astrei cu Gaz MetanFoto: sportpictures.eu

Campioana en-titre, Astra, se zbate să scape de retrogradare, fiind pe locul 12 din 14. Nu a mai câştigat un meci în campionat de peste cinci săptămâni. În total, a acumulat o victorie, două remize şi cinci înfrângeri. Ultima a venit luni seara, contra celor de la Gaz Metan, scor 0-2.

„Astralii” au trecut prin clipe grele de la începutul campionatului până acum. Au fost nevoiţi să renunţe la Boldrin sau De Amorim pentru a-şi rotunji bugetul, iar până la duelul de luni seara cu Gaz Metan nu l-au avut pe bancă pe antrenorul Şumudică. Acesta a fost suspendat după ce a fost prins că paria pe diferite partide din Liga I, fapt interzis de regulament. Contra celor de la Gaz Metan s-a întors lângă elevii săi, dar degeaba. Nu a putut evita înfrângerea.

„Nu mai avem zvâc, nu câştigăm duelurile. Suntem departe de tot ce am făcut sezonul trecut. E o criză la Astra şi nu ştiu când vom ieşi. Nu mai putem continua aşa pentru că ne facem de râs. Dacă jucăm aşa nu luăm nici un punct nici în următoarele meciuri. Suntem jalnici, jucăm execrabil. La ceea ce arătăm suntem o echipă de play-out. Suntem ca o persoană în moarte clinică. Suntem morţi şi îngropaţi”, a tunat Şumudică la finalul meciului cu găzarii.Pentru Astra urmează acum jocul de mâine cu ASA şi formaţia din Giurgiu are nevoie de un succes pentru a mai salva din aparenţe. Bilanţul său după opt etape e de o victorie, două remize şi cinci înfrângeri, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum cu o campioană în ultimii 20 de ani. Singura campioană care s-a mai apropiat cât de cât de palmaresul slab de acum al Astrei a fost CFR Cluj, în sezonul 2010/ 2011. Câştigători ai titlului în ediţia precedentă, ardelenii aveau, după opt etape, două victorii, două egaluri şi patru înfrângeri, adică obţinuseră cu un succes mai mult decât astralii.Teixeira, om de bază al trupei de la malul Dunării, a comentat şi el. „E greu să găseşti scuze pentru acest moment ruşinos, dar e normal ca noi, jucătorii, să facem mai mult, să alergăm mai mult. Fiecare dintre noi trebuie să-şi facă autocritica şi să decidă ce vrea să facă”, a tunat portughezul.

Palmaresul campioanelor ultimilor 20 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net