Asta e cea mai scumpă echipă din Liga I!

Ultima actualizare:

    Varela este cotat la  3,5 milioane de euro,  fiind cel mai scump jucător  din campionatul RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Varela este cotat la 3,5 milioane de euro, fiind cel mai scump jucător din campionatul RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

Liga I a hibernat două luni, timp în care echipele din vârf au încercat fie să-şi consolideze locul, fie să răstoarne clasamentul prin super-achiziţii de jucători. N-au venit însă prea multe nume şi echilibrul a rămas. Totuşi, câţiva grei ies în evidenţă şi echipa pe care o formează e demnă de o naţională calificată la Euro 2016.

Cel mai bine estimat portar al celui mai scump prim 11 din competiţia internă este Silviu Lung Junior. Goalkeaperul Astrei Giurgiu e cotat la 2,5 milioane de euro şi confirmă faptul că e singurul portar din Liga I care le poate face concurenţă lui Ciprian Tătăruşanu şi lui Costel Pantilimon. În ciuda oscilaţiilor de formă, cel mai scump fundaş dreapta al campionatului rămâne Paul Papp, care şi-a pierdut din valoarea din urmă cu un an, dar care rămâne la 1,5 milioane de euro. Cel mai bun fundaş central este Fernando Varela, căpitanul Stelei fiind cu 3,5 milioane de euro şi cel mai valoros jucător din Liga I. Acesta face pereche cu Valerică Găman, giurgiuveanul costând însă aproape jumătate faţă de fotbalistul din Capul Verde.

Chipciu rămâne cel mai scump român

Apărător stânga e Junior Morais, care valorează puţin peste două milioane de euro. Titulari pe cele două posturi de mijlocaş defensiv se află Bourceanu, încă cotat bine, 1,5 milioane de euro, chiar dacă pare intrat în dizgraţie la Steaua, şi Paul Anton. Dinamovistul e practic singurul fotbalist legitimat în altă parte decât la Steaua sau Astra care îşi face loc în cel mai scump 11 al campionatului. El valorează conform site-ului de specialitate, www.transfermarkt.co.uk, tot 1,5 milioane de euro. Cei trei mijlocaşi ofensivi vin şi ei de la aceleaşi două echipe, Steaua şi Astra. Alexandru Chipciu şi Nicuşor Stanciu costă 2,5 milioane de euro, iar Enache cu 500.000 de euro mai puţin. Vârf împins e perla lui Şumudică, Denis Alibec, cotat la 1,7 milioane de euro. În total, cea mai scumpă echipă din Liga I costă 23.200.000 de euro. Ignorând aşezarea pe posturi, un top 10 al celor mai scumpi jucători din ţară n-ar arăta prea diferit. Singurele două modificări ar fi intrarea pe locurile 8 şi 9 a stelistului Adi Popa şi a gorjeanului Liviu Antal, ambii estimaţi la 1,6 milioane de euro fiecare. Pe echipe, Steaua conduce din punct de vedere al valorii lotului, cu 25 de milioane de euro, urmată de Astra, cotată la 18 milioane de euro, şi Dinamo, estimată la maximum 14 milioane de euro.

Marica şi Mutu, mai ieftini decât Toşca şi Benzar

Marica şi Mutu sunt cele mai de răsunet transferuri ale iernii, dar cei doi atacanţi consacraţi nu mai au cifrele din urmă cu câţiva ani. Stelistul e al 27-lea jucător din Liga I din punct de vedere al cotei de piaţă, 1 milion de euro. E sub jucători ca Romario Benzar, Toşca sau Vătăjelu. În cazul „Briliantului”, lucrurile stau şi mai rău. El şi-a pierdut atât valoarea, încât a ajuns să fie estimat la maximum 200.000 de euro.

Hagi are cea mai tânără echipă

Din punctul de vedere al vârstei nu avem prea multe surprize, Viitorul lui Hagi fiind mezina Ligii I cu o medie de doar 22,9 ani. E urmată la acest capitol de doi granzi în reconstrucţie, Dinamo, 23,5 ani, şi CFR Cluj, 24,9 ani. Cei mai bătrâni sunt cei de la Târgu Mureş, 28,2 ani, şi cei de la Iaşi, care au în medie 27,9 ani. Cel mai tânăr jucător care evoluează constant este Ianis Hagi, 17 ani, iar cel mai bătrân, Daniel Pancu, 38 de ani. Dacă acesta va rămâne exclus de la Voluntari, Ousmane N’Doye, 37 de ani şi 8 luni, îi va lua locul.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net