ASA Târgu Mureş a transferat mai bine decât Steaua

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu  este aşteptat să  confirme în acest  sezon în tricoul SteleiFoto: Răzvan Păsărică
Nicuşor Stanciu este aşteptat să confirme în acest sezon în tricoul SteleiFoto: Răzvan Păsărică

Mai sunt două săptămâni până la Supercupa dintre Steaua şi ASA, primul meci oficial al viitorului sezon, iar piaţa transferurilor e într-o continuă mişcare. Cele patru echipe care şi-au anunţat candidatura pentru titlu au cumpărat şi au vândut ca la piaţă, dar după ce tragi linie, observi o inversare de poli pe podium.

Steaua şi-a masacrat lotul

Campioana României a pierdut cinci titulari de bază din sezonul trecut şi acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. Latovlevic, Rusescu, Bourceanu, Arlauskis şi Prepeliţă sunt istorie în Ghencea, iar Gigi Becali s-a găsit să se zgârcească tocmai acum. A adus înlocuitori sub cei plecaţi şi drama de anul trecut, când s-au ratat grupele Ligii Campionilor, iar pentru titlu s-a transpirat până în ultima secundă, poate fi şi mai mare. Alexandru Tudorie, Suley Muniru şi Sony Alcenat nu pot suplini găruile din lot şi viitorul sezon se vede în ceaţă pentru Rădoi şi compania.

Târgu Mureş s-a transformat în azil de bătrâni

Vicecampioana ASA a încercat anul trecut marea cu degetul şi, văzând că se poate, a luat-o razna. Şi-a pierdut antrenorul, Liviu Ciubotariu, care a ales banii arabilor, dar sub comanda lui Dan Petrescu a început o revoluţie menită să câştige de această dată potul cel mare. Au plecat până acum doar Zicu, Bumba, Sepsi şi Feussi, oameni de bază, e drept, dar nu imposibil de înlocuit. Problema mare e că ardelenii merg pe nişte ciorbe reîncălzite, care nu sunt tot timpul prea bune la gust. Nicoliţă, Varga, Brandan, Frăsinescu, Maftei, Golanski, Ognianov şi Bucşă sunt oameni cu ştate cam prea vechi în Liga I, dar efectul Urziceni îndeamnă la speranţe.

Astra a adus jucători liberi

Trupa celui mai bogat român încearcă să dea lovitura după modelul Stelei anul trecut. Din păcate pentru antrenorul Marius Şumudică, patronul Ioan Niculae nu prea bagă mâna în buzunar pentru transferuri şi a adus doar jucători liberi de contract. Lovin, Alves, Geraldo, Dandea, Boşneag, Stan şi Henrique au venit la Giurgiu pentru a pune umărul la „chinuirea Stelei”. Astra are însă un mare avantaj. Niculae n-a cumpărat el prea mult, dar măcar a refuzat orgolios să-şi vândă greii din echipă pentru care a avut oferte. I-a pierdut doar pe Coman, retras, şi pe Chiţu, Fatai, Ben Youseff, Florescu, Laban, Yahaya şi Wolakiewic, aflaţi la final de contract.

CS U Craiova, cea mai slabă din careu

Careul de patru candidate la titlu îi are în coadă pe olteni. Aceştia vor mai mult decât locul cinci ocupat anul trecut, dare doar din declaraţii. În fapt, echipa e slăbită şi conducerea nu are bugetul necesar s-o întărească pe măsură. Brandan, Varga, Frăsinescu şi Brac au plecat deja din Bănie, iar la capitolul veniri nu poate fi amintit decât bulgarul Popov. În condiţiile în care nu se trezeşte la timp, CS U are şanse mari să se bată mai degrabă la retrogradare, decât pentru cupele europene, cum visau Cârţu şi compania la finalul stagiunii precedente. Felix Grigore, managerul doljenilor, are însă masa plină de CV-uri şi mai mult ca sigur lotul va fi întărit până la startul campionatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net