Arpad Paskany anunţă dezastrul la CFR Cluj. Vezi în câţi ani spune patronul că echipa nu va mai juca nici măcar în Liga I!

Ultima actualizare:

    Afaceristul ardelean nu mai apre forţa, motivaţia şi nici interesul s-o mai ţină pe CFR la un nivel înaltFoto Click!
Afaceristul ardelean nu mai apre forţa, motivaţia şi nici interesul s-o mai ţină pe CFR la un nivel înaltFoto Click!

Patronul triplei campioane a României a ieşit din umbra intrată în ultima perioadă şi a încercat să facă lumină cu privire la zvonurile legate de viitorul lui CFR Cluj. Din păcate, anticipările negativiste ale presei au fost confirmate.

Într-un comunicat oficial eliberat de afacerist, acesta face o predicţii sumbre despre viitorul clubului din Gruia, dar şi o radiografie a ţepelor luate în perioada când a investit la CFR. ”Nimeni nu poate să pompeze bani la infinit într-o activitate care nu aduce alţi bani. Cu mare probabilitate, în următorii 5-7 ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă din România, dar de murit CFR nu va muri ”, spune Paszkany ,care vorbeşte şi de problemele cu statul.  ”Un aşa zis «Gicu» din Bucureşti, de la ANAF, de pe o zi pe alta, spune că, după părerea lui, în ultimii 5 ani clubul trebuia să plătească aproximativ 6 milioane de euro, impozit pe salarii. Şi, după calcularea penalităţilor de întîrziere, dintr-odată, a apărut în presă că sînt de plătit 11 milioane de euro la Stat. Desigur, iniţial am crezut că e o glumă proastă, dar, după 3 zile, a venit pe fax şi înştiinţarea oficială. Aşa ceva nu există în nici o ţară normală din punct de vedere fiscal.

În asemenea condiţii, într-o ţară în care legile sunt interpretate după voinţa fiecăruia, ne mai mirăm că nimeni nu mai vrea să investească bani în fotbal? Într-adevăr au fost trei investitori serioşi care au vrut să cumpere acţiunile de la club. Acum, după aceste întîmplări, pot să spun că una dintre societăţile interesate a fost gruparea care a cumpărat clubul italian Bari, acolo unde a mers Răzvan Zamfir ca director de mercato. Cealaltă era o mare casă de avocatură din America de Sud, care a adus în Europa mai multe sute de jucători, printre care mai mulţi fotbalişti care sunt an de an pe lista candidaţilor la câştigarea Balonului de Aur. Iar a treia societate era a unui proprietar de club de fotbal din Emiratele Arabe Unite. Din păcate, toate acestea sînt de domeniul trecutului", a explicat patronul lui CFR Cluj.

"Am luat ţepe de 30 de milioane de euro!"

Acesta a vorbit cu părere de rău despre unele investiţii care s-au dovedit a fi neprofitabile. ”Cea mai mare realizare a fost cooptarea lui Răzvan Zamfir în proiectul CFR, chiar şi mai mare decît cucerirea trofeelor. Pe teren jucau în mare parte jucătorii aduşi de Răzvan Zamfir. Iuliu este prietenul meu şi, oriunde l-aş fi numit ca manager. El este un fost medic şi nu ne puteam aştepta să fie un excepţional constructor, om de finanţe sau de fotbal. De aceea, înainte de a veni Răzvan, Iuliu s-a bazat pe impresari care, împreună cu asociaţii lor portughezi, ne-au cam păcălit. Aşa au ajuns la CFR Frangipane, Amoreirinha (am plătit un milion de euro pentru el) şi alţii. A urmat mega-pierderea Fabbiani, Hirschfeld, Dorsin, Sandberg, Yssouf Kone, Ogbonna (au mai fost cel puţin cinci), care, de la primul pînă la ultimul, au plecat pe gratis de la CFR. Aducerea lor la CFR, plus managerii şi salariile plătite, ne-au costat între 15 şi 17 milioane de euro.

După aceea a venit duşul rece de la Mandorlini (De Zerbi, Bottone şi alţii), cu încă 7 milioane, plus Mandorlini şi staff-ul lui, salarii, bonusuri, despăgubiri la plecare, încă mai mult de 5 milioane de euro. Dacă îi mai adăugăm pe Gabi Mureşan (850.000 de euro la Bistriţa), Hora (700.000 de euro la Bistriţa), plus Cristi Bud, pentru care am plătit un milion de euro cînd l-am transferat de la Mediaş, şi care au plecat tot gratis de la noi, pe lîngă asta noi plătindu-le salariile unora dintre ei chiar dacă jucau în altă parte sub formă de împrumut, avem tabloul general al ţepelor. Chiar dacă, de exemplu, Gabi Mureşan ne-a şi ajutat mult", a închieat Arpad Paszkany radiografia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net