Arlauskis s-a urcat în "Turnul Babel"

Ultima actualizare:

    Arlauskis   a câştigat titlul  cu Steaua şi  a plecat în Anglia
Arlauskis a câştigat titlul cu Steaua şi a plecat în Anglia

Giedrius Arlauskis, portarul care a închis poarta Stelei sezonul trecut, a ajuns la cea mai cosmopolită echipă a lumii, englezii de la Watford având în componenţă jucători din 22 de ţări diferite.

În antichitate, Turnul Babel a fost construit după Marele Potop într-un oraş în care toţi locuitorii vorbeau aceeaşi limbă. Pentru că urmaşii lui Noe voiau să ridice turnul până la cer, se spune că Dumnezeu a încurcat limbile constructorilor, care nu s-au mai înţeles între ei. Simbol al amestecului şi al confuziei, Turnul Babel e pomenit de fiecare dată atunci când persoane de origini diferite se adună în acelaşi loc. Un asemenea lucru se întâmplă în prezent şi în fotbal. 

Au cumpărat jucători de 30.000.000 €

Astfel, la prima vedere pare imposibil să creezi o echipă care să aibă în componenţă 22 de naţionalităţi. Ei bine, poate fără să vrea, englezii de la Watford au reuşit această performanţă. Proaspăt promovaţi în prima ligă, galben-negrii au adus un nou antrenor, spaniolul Quique Flores, şi au făcut o campanie de achiziţii impresionantă, cu investiţii de peste 30 de milioane de euro. Printre cei transferaţi la Watford s-a numărat şi Arlauskis, lituanianul care a avut un sezon excelent în poarta Stelei. „Arla” s-a trezit însă într-un colectiv adunat din toate colţurile lumii. La Watford, Italia, Elveţia, Scoţia, Irlanda, Cehia şi, bineînţeles, Anglia, sunt ţările care au mai mult de un reprezentant. În rest, în lotul lărgit al celor de la Watford, găsim alte 16 ţări, inclusiv Lituania lui Arlauskis, cu câte un singur jucător.

Eliminarea de la Iaşi l-a costat debutul

Giedrius Arlauskis n-a fost inclus în lotul lui Watford pentru primele două etape din Premier League. Motivul e legat de faptul că lituanianul a primit un cartonaş roşu în ultima etapă a sezonului trecut al Ligii I. În meciul CSMS Iaşi – Steaua (0-0), Arlauskis nici măcar nu s-a aflat pe teren, fiind sancţionat atunci din postura de rezervă, în minutul 90+3! Suspendat două etape, portarul lui Watford şi-a ispăşit acum pedeapsa, chiar dacă s-a mutat într-un alt campionat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net