Apărarea Stelei, pe butuci

Ultima actualizare:

    Szukala va face  eforturi pentru a  fi pe teren contra  nordicilor de la  Stromsgodset  Foto: Mediafax
Szukala va face eforturi pentru a fi pe teren contra nordicilor de la Stromsgodset Foto: Mediafax

Varela, Gardoş, Szukala şi Latovlevici ar fi trebuit să apere Steaua de pericole în drumul spre grupele Ligii. Primii trei au probleme medicale majore, în timp ce ultimul se gândeşte mai mult la plecarea din Ghencea.

În această seară, pe Arena Naţională, fanii Stelei aşteaptă o calificare la pas în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. După 1-0 în turul din Norvegia cu Stromsgodset, campioana României e mai mult cu gândul la viitorul adversar, care se va alege tot astăzi dintre Aktobe (Kazahstan) şi Dinamo Tbilisi (Georgia). 

Deşi la prima vedere va fi un meci liniştit, steliştii au însă şi motive de îngrijorare pentru întâlnirea cu nordicii. Problemele echipei lui Gâlcă vin din apărare, acolo unde titularii obişnuiţi nu se află la capacitate maximă. Unul dintre ei, vedeta Florin Gardoş, nici măcar nu va juca, fiind chinuit de o leziune musculară apărută în luna mai. “E un caz medical complex. Îmi asum greşeala că nu i-am controlat refacerea pe durata vacanţei. La revenire, leziunea s-a agravat şi a apărut o cicatrice. E imposibil acum să prezic când va reveni. 

Varela şi Szukala joacă accidentaţi

O altă problemă la el e lipsa antrenamentelor”, a precizat medicul Stelei, Radu Paligora. Cu Gardoş în piuneze, Szukala şi Varela erau cei desemnaţi să suplinească lipsa internaţionalului român din centrul apărării. Numai că, acelaşi Radu Paligora a oferit informaţii îngrijorătoare despre cei doi stoperi pe care Gâlcă îi va folosi şi astăzi, cu Stromsgodset. “Varela suferă de o pubalgie cronică destul de gravă. Sperăm să nu ajungem la operaţie. Şi Szukala a avut o pubalgie. 

În prezent, face faţă la antrenamente, dar are un handicap de o săptămână în pregătire”, a spus Paligora. Iasmin Latovlevici, al patrulea stâlp al apărării steliste, e în ordine din punct de vedere medical, dar gândurile fundaşului stânga zboară în cu totul altă parte. Cum “Lato” e în ultimul an de contract, oficialii Stelei vor neapărat să-l vândă pentru a putea scoate ceva bani în schimb (aproximativ un milion de euro). “Eu sper ca un club din prima ligă engleză să-l oferteze în această vară. Nu pot să spun numele echipei, englezii mi-au cerut acest lucru”, a confirmat impresarul Florin Iacob.

Vine Luchin?


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Dacă Steaua va trece de Stromsgodset, tehnicianul Costel Gâlcă va face încă o dată presiuni asupra conducerii clubului pentru întărirea lotului de jucători, în special în apărare. Până acum, s-a vorbit despre posibila venire a internaţionalului Srdjan Luchin (al cărui club, Botev Plovdiv, se confruntă cu mari probleme financiare). Avantajul fostului dinamovist e faptul că poate juca atât pe flancul drept cât şi ca fundaş central. Din Liga I, oficialii din Ghencea nu prea au de unde să aleagă, singurele variante viabile fiind Andrei Marc de la Ceahlăul sau Sergiu Muth de la Gaz Metan.

Stadion pe jumătate gol


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Fanii nu s-au înghesuit să-şi vadă favoriţii în direct în returul cu Stromsgodset şi asistenţa la Arena Naţională nu va depăşi 20.000 de spectatori. Organizatorii pun eşecul pe seama faptului că este perioada vacanţelor, mai ales că meciul cu norvegienii are ca miză un loc în Liga Campionilor şi preţul biletelor a fost accesibil, între 10 şi 150 de lei. Astfel, partida va avea una dintre cele mai scăzute prezenţe pentru o dispută a Stelei în cupele europene, recordul înregistrându-se în 2010, când la întâlnirea cu Grasshoper Zurich au fost doar 17.000 de inşi în tribune. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net