Antrenor nou, nume noi printre tricolori

Ultima actualizare:

    George Puşcaş este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului românescFoto: Răzvan Păsărică
George Puşcaş este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului românescFoto: Răzvan Păsărică

Plecarea lui Victor Piţurcă la arabi a pus capăt unei ere la echipa naţională a României, dar noul antrenor are deocamdată misiunea să continue parcursul predecesorului. Chiar şi aşa, însă, forţat de accidentări, „Tata Puiu” a strecurat patru curiozităţi în lotul pentru jocul cu Irlanda de Nord, de vineri seara.

George Puşcaş debutează la 18 ani. Cea mai suprinzătoare selecţie dintre toate este de departe cea a puştiului de la Inter Milano. Atacantul a fost luat de Walter Mazzari în lotul primei echipe abia începând cu 1 septembrie şi, de atunci, n-a fost decât de patru ori rezervă, la meciurile de Serie A cu Cagliari, Cesena, Sampdoria şi Parma. Pentru Iordănescu, care a vrut să vină şi el cu ceva nou, pare însă suficient pentru a-şi completa atacul cu Puşcaş, mai ales că Marica şi Rusescu sunt accidentaţi şi vor lipsi cu Irlanda de Nord.

simeon stalpnicul png

Bogdan Mitrea se transformă în certitudine. Fundaşul central al celor de la Viitorul a bifat trei prezenţe la echipa naţională, toate în 2014, şi promitem că doar la acest meci îl mai trecem pe lista revelaţiilor. După amicalele cu Algeria şi Albania, din primăvară, şi după convocarea de urgenţă cu Finlanda, din preliminarii, puştiul şi-a făcut loc şi pe lista lui Iordănescu, pentru partida cu Irlanda de Nord. Sunt şanse mici ca el să prindă însă măcar banca de rezerve, dar “Tata Puiu” continuă să-i ofere şansele date de Piţurcă. 

Laszlo Sepsi revine după patru ani. Fundaşul a prins din nou naţionala după patru ani de absenţă, culmea, din postura de jucător al revelaţiei ASA Târgu Mureş. Sepsi a debutat pentru tricolori în martie 2008, într-un amical cu Rusia, şi a mai bifat apoi doar alte două convocări, tot pentru amicale, cu Israel şi Honduras, ambele în 2010. Acum, fostul CFR-ist e principala variantă de rezervă în flancul stâng, unde Raţ şi Latovlevic sunt accidentaţi, şi are şanse să fie chiar titular cu Irlanda de Nord.

Eric Bicfalvi, completarea din Ucraina. Mijlocaşul central a plecat în 2012 de la Steaua la Volyn Luţk, iar de atunci a dispărut total din peisaj. Ştirile de la nord de România vin greu, iar Bicfalvi n-a prea fost băgat în seamă, deşi a jucat constant şi bine. Cu Bourceanu accidentat şi cu Lazăr ieşit din circuit, Iordănescu mai avea nevoie de un închizător pentru jocul cu nord-irlandezii, pe lângă Pintilii şi Hoban, şi s-a gândit la el, la recomandarea lui Mircea Lucescu. Fostul stelist prinde astfel naţionala la 26 de ani, într-un moment când nu se mai aştepta şi când lucrurile în fotbalul din Ucraina merg încă prost.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net