Andrei Cristea s-a "îngropat" după 10 ani

Ultima actualizare:

    Andrei Cristea a  făcut în 2005, cu  Valencia, cel mai  bun meci al carierei
Andrei Cristea a făcut în 2005, cu Valencia, cel mai bun meci al carierei

La exact un deceniu de la meciul de referinţă al carierei sale de fotbalist, Andrei Cristea (30 de ani) s-a transferat la Salernitana, o grupare fără pretenţii din sud-vestul Italiei.

La data de 24 februarie 2005, Steaua condusă de Walter Zenga elimina Valencia din 16-imile Cupei UEFA. În postura de deţinători ai trofeului, spaniolii au câştigat turul cu 2-0, dar s-au predat în „mocirla” din Ghencea, eroul roş-albaştrilor fiind atunci puştiul de 20 de ani Andrei Cristea, autor al unei „duble”. Considerat o mare speranţă a fotbalului românesc, Cristea n-a mai progresat deloc, transformându-se într-o mare dezamăgire.

Acum, după exact 10 ani, în februarie 2015, Andrei Cristea s-a „pensionat” în liga a treia italiană, la un club administrat de patronul lui Lazio Roma. „Îi mulţumesc lui Claudio Lotito pentru şansa de a îmbrăca tricoul Salernitanei. E un oraş magnific, iar echipa are o galerie extraordinară. Voi începe imediat pregătirea”, a declarat românul, încercând să le intre sub piele italienilor.

Cel care subjuga de unul singur Valencia se va consola acum cu meciuri „de foc” împotriva unor adversari anonimi, precum Melfi, Savoia, Vigor Lamezia sau Paganese. Dacă va mai dori să simtă gustul fotbalului adevărat, Cristea va fi nevoit să tragă o fugă la Napoli, oraş aflat la doar 50 de kilometri distanţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net