Andrei Cordoş de la Dinamo, gol pentru fiică şi soţie în derby-ul cu Rapid

Ultima actualizare:

    Lazăr, cel mai bun  prieten al său, a  fost printre primii  care l-au felicitat  după gol Foto: Răzvan Păsărică
Lazăr, cel mai bun prieten al său, a fost printre primii care l-au felicitat după gol Foto: Răzvan Păsărică

Dinamo a câştigat sâmbătă, de o manieră categorică, derby-ul cu Rapid, impunându-se în Giuleşti cu 3-0, chiar dacă a jucat din minutul 6 cu un om mai puţin. Cel care a întors soarta meciului a fost fundaşul Andrei Cordoş, care a marcat în minutul 38, după un corner, şi care a fost cel mai bun jucător al meciului.

Sosit la Dinamo în iulie, Cordoş (26 de ani) a devenit, de la primul meci jucat în tricoul lui Dinamo, liderul apărării. Îşi coordonează coechipierii de parcă joacă alături de ei de o viaţă şi recunoaşte că „a furat” de-a lungul carierei de la colegii mai experimentaţi. „Aveam 17 ani când l-am văzut făcând asta pe Şomcherechi, la «U» Cluj. Apoi, Baciu, cu care am jucat tot la «U» vorbea frumos, dar pe un ton care impunea respect. Şi nu în ultimul rând Iencsi şi Giani Kiriţă. Am avut multe de învăţat de la ei. Acum cred că e momentul să-i ajut eu pe alţii”, recunoaşte Cordoş, care îl are ca idol pe fostul căpitan al Realului, Hierro.

Că a condus apărarea impecabil a recunoscut-o şi Bărboianu după meci. Nevoit să joace fundaş central după eliminarea lui Nedelcearu, acesta i-a mulţumit public pentru că a strigat mereu la el. „Da, Fane a ascultat indicaţiile perfect”, a admis, râzând, Cordoş.

Căsătorit din 2012, după o relaţie de trei ani cu Anca, o superbă fată orginară din Zalău, cei doi au o fetiţă de un an şi două luni, Iulia Andreea. „Lor, soţiei şi fetiţei le dedic în primul rând golul. Apoi, familiei Dinamo - colegi, antrenori, conducători, fani. A fost un meci foarte important din punctul meu de vedere”, a mai declarat Cordoş. Un tată mândru, căci fetiţa lui, când vede fotbal la televizor strigă prin casă „tati-tati”. Golul contra Rapidului nu a fost întâmplător. „Am lucrat şi la antrenamente faza. Şi tot cu Rotariu (n.r. autorul centrării) mi-a ieşit şi la antrenament”, explică cel care are două goluri pentru Dinamo în doar 6 meciuri.

Soţia Anca şi fetiţa  Iulia Andreea sunt  comorile fundaşului  dinamovist
Soţia Anca şi fetiţa Iulia Andreea sunt comorile fundaşului dinamovist

Fiul unui politician cunoscut din Cluj, Alexandru Cordoş, aflat la al doilea mandat de senator, fundaşul spune că acest lucru mai mult l-a ambiţionat să tragă mai tare pentru a scăpa de eticheta de „fiu al lui tata”. „M-am antrenat mai mult, am jucat cu mai multă ambiţie. Nu m-a afectat niciodată direct, dar indirect am mai auzit una alta cu «băiatul lui tata». Nu le-am băgat în seamă. Şi cred că am ajuns să demonstrez că am făcut totul pe munca mea”, mai adaugă Andrei.

El îi asigură pe dinamovişti că nu vede acest transfer ca o rampă de lansare: „Nu mă gândesc să plec. Mă simt extraordinar aici. Şi financiar şi fotbalistic. Mi-aş dori în schimb ca uşor-uşor Dinamo să redevină echipa cu forţa de altădată”, încheie el.

Cu această lovitură  de cap, Cordoş  a deschis scorul  pe Giuleşti
Cu această lovitură de cap, Cordoş a deschis scorul pe Giuleşti

E la Dinamo din luna iulie

Andrei Cordoş s-a transferat la Dinamo în iulie. Născut la 6 iunie 1988, cu caracteristici ideale pentru un fundaş central (1,93 m şi 80 kg) el a semnat cu „câinii” pentru patru sezoane. A fost imediat adoptat, cei mai buni prieteni ai săi fiind Bărboianu, Lazăr şi Grecu. Şi, evident, colegul de cameră, Alexe. În Liga 1 a debutat la 19 ani, pe când juca la „U” Cluj. A trecut, apoi, prin Serie B, la Frosinone (2009). În Liga 1 a mai jucat la Tg. Mureş şi Vaslui, la care a jucat până în vară. Visează să joace măcar o dată la naţională, „dar mai am de muncă. Acum sunt fundaşi foarte valoroşi. Nu-mi pierd însă speranţa”, spune el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net