Andone e aşteptat ca un salvator

Ultima actualizare:

    Florin Andone  este cel mai în  formă atacant  al naţionalei
Florin Andone este cel mai în formă atacant al naţionalei

Anghel Iordănescu a deplasat la Saint-Vincent şase atacanţi, dar doar Denis Alibec, cu Ucraina, a reuşit să marcheze. Astfel, Florin Andone, pe val la Cordoba şi golgheter în Secunda Division, e văzut ca principală gură de tun înainte de plecarea spre Paris.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a marcat 21 de goluri în acest sezon şi a reuşit să-şi ducă echipa în play off-ul pentru Primera Division. Nu va participa însă la acest ultim asalt, echipa naţională fiind prioritară. Florin Andone e de ieri în România şi e gata să pună umărul la un turneu final de senzaţie, în care să marcheze cu aceeaşi frecvenţă cu care a făcut-o la Cordoba. Asta aşteaptă şi staff-ul echipei naţionale, care nu prea e mulţumit de ce are acum la dispoziţie.

Puştiul Craiovei, Andrei Ivan, n-a fost folosit deloc la precedentele două amicale. Ioan Hora, golgheterul Ligii I, a prins doar 20 de minute cu Congo şi abia dacă a atins mingea. Claudiu Keşeru a adunat 60 de minute cu Ucraina şi 10 cu africanii, iar realizările lui au fost de asemenea inexistente. Nu în ultimul rând, Bogdan Stancu îşi găseşte şi el tot mai greu locul în echipa de start, duminică bifând 79 de minute slabe. Doar Alibec a mişcat ceva în faţa porţii, dar e prea puţin şi staff-ul naţionalei îl vrea lângă el pe Andone.

Primul exerciţiu cu cei doi în acelaşi timp în teren va fi vineri, la amicalul cu Georgia, de pe Arena Naţională. Pe 5 iunie, România va fi deja la Paris,  iar pe 10 iunie debutăm cu Franţa, la Euro 2016. 

Aproape să fie linşat de fanii lui Mallorca

Florin Andone a marcat golul victoriei pentru Cordoba în deplasarea de la Mallorca, care a bătut în cuie atât locul de play-off pentru echipa lui, dar şi pe cel de retrogradare a trupei din Baleare. Pentru că s-a bucurat însă ostentativ, atacantul român a fost la un pas s-o păţească. Tot stadionul a scandat insulte rasiste şi xenofobe la adresa lui, iar câţiva fani adverşi au intrat chiar pe teren ca să-l altoiască. Andone a părăsit terenul din Mallorca apărat de colegii lui.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net