Am avut noroc! Drumul spre grupele Ligii Europa e deschis

Ultima actualizare:

    FCSB n-a avut emoţii cu Călăraşi, dar patronul spera la o diferenţă mai mare de scorFoto: Click!
FCSB n-a avut emoţii cu Călăraşi, dar patronul spera la o diferenţă mai mare de scorFoto: Click!

Cu condiţia de a trece de turul 3 preliminar, echipele româneşti au avut noroc la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Ligii Europa. FCSB, CFR Cluj şi CSU Craiova şi-au aflat azi potenţialele adversare din ultimul tur preliminar al Ligii Europa.

În ciuda faptului că meciurile din turul al treilea vor începe abia joi, UEFA a stabilit deja ţintarul turului patru din Liga Europa, fază decisivă pentru calificarea în grupele celei de-a doua competiţii continentale. Din poziţia de cap de serie, FCSB i-a evitat pe italienii de la Atalanta, cel mai periculos adversar. Dacă trece de Hajduk Split, echipa lui Nicolae Dică se va întâlni cu câştigătoarea duelului Slovan Bratislava (Slovacia) – Rapid Viena (Austria). Indiferent de adversar, FCSB va fi favorită în play-off, cu atât mai mult cu cât returul e programat acasă. De menţionat e faptul că austriecii l-au transferat în această vară pe Andrei Ivan, fostul atacant al Craiovei debutând în forţă la gruparea vieneză, cu trei goluri în primele trei meciuri oficiale.

Nici CFR Cluj nu se poate plânge de ghinion, pe sectorul din preliminariile Ligii Europa rezervat echipelor eliminate din Liga Campionilor. În proporţie de 90 la sută, ardelenii vor da peste Legia Varşovia, polonezii având în faţă un tur 3 lejer, cu Dudelange din Luxemburg. Legia e campioana Poloniei în ultimii trei ani, dar traversează acum o criză profundă. Debutul împiedicat de campionat (patru puncte după trei etape) şi eliminarea din Liga Campionilor suferită în faţa slovacilor de la Spartak Trnava i-a determinat pe şefii clubului să demită antrenorul, croatul Klafuric fiind înlocuit cu un interimar. A treia echipă românească, CSU Craiova, a avut şi ea noroc, însă oltenii trebuie să producă mai întâi minunea de a o elimina pe Leipzig. Pentru trupa lui Mangia ar urma o dublă mult mai uşoară, cu ucrainenii de la Zoria Luhansk sau cu portughezii de la Braga.

Rezultatul tragerii la sorţi:

Legia Varşovia / Dudelange - Alashkert / CFR Cluj

Slovan Bratislava / Rapid Viena – Hajduk Split / FCSB

Zoria Luhansk / Braga – RB Leipzig / CSU Craiova

*Meciurile din play-off vor avea loc la 23, respectiv 30 august.

Cu sufletul la gură a stat azi şi Răzvan Lucescu, a cărui echipă, PAOK Salonic, e la doi paşi de grupele Ligii Campionilor, pe sectorul mai dificil rezervat echipelor non-campioane. Dacă va trece de Spartak Moscova în turul trei preliminar (meciul tur e mâine, în Grecia), PAOK va disputa o dublă manşă decisivă cu învingătoarea duelului de foc dintre Benfica Lisabona şi Fenerbahce.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net