Altă pălărie, aceeași Românie! Un nou start fals al naționalei

Ultima actualizare:

    Alex Maxim, unul dintre tricolorii care au dezamăgit
Alex Maxim, unul dintre tricolorii care au dezamăgit

Naționala a început din nou cu stângul o campanie de calificare, iar tricolorii și-au dovedit încă o dată limitele.

Drumul spre Euro 2020 a fost deschis de un egal (0-0) cu Muntenegru, la fel cum s-a întâmplat și în debutul precedentei campanii. Mai grav e faptul că „revoluția” promisă de selecționerul Cosmin Contra nu e deocamdată decât un balon de săpun.

Am așteptat degeaba un an de zile pentru ca România să reia confruntările cu miză. „Guriță” Contra a preluat cârma naționalei de la „Herr” Daum și ne-a făcut să credem că putem vorbi de un nou început. Au fost câteva amicale reușite, completate de declarații sforâitoare ale lui Contra și ale jucătorilor, astfel că speranțele erau mari înaintea startului în Liga Națiunilor. Vineri seară, la Ploiești, în fața unor tribune goale, meciul cu Muntenegru ne-a adus însă cu picioarele pe pământ. Împotriva unui adversar modest, cu vedeta Jovetic absentă, România a făcut un meci cenușiu, după modelul celor văzute în era Daum. Ca de obicei, ai noștri au găsit scuzele potrivite, în special absența publicului de pe arena „Ilie Oană” și jocul defensiv al muntenegrenilor. „E urât să joci fără spectatori, naționala are nevoie de sprijin. Am fost echipa care a dominat, ei s-au pus pe două linii și au făcut multe faulturi. E clar că au jucat la egal”, a declarat la final selecționerul Contra. „Nu știu dacă e ceva ce ne putem reproșa. Am luptat, dar nu am fost lucizi pe ultimii 30 de metri. A fost un meci greu, cu o echipă masivă”, a completat Nicușor Stanciu, unul dintre puținii tricolori care s-au ridicat la un nivel acceptabil.

Acum doi ani, în remiza cu Muntenegru (1-1) de la Cluj-Napoca, Stanciu ratase un penalty în ultimul minut, sporind dezamăgirea din tabăra noastră. Oarecum la fel a fost și acum, de această dată tricolorii evoluând ultimul sfert de oră cu un om în plus. „N-am fost capabili să avem liniștea necesară și să-i desfacem în ultimele 15 minute. Ne-am precipitat, e greu dacă nu ai prospețime pe faza de atac”, a precizat Cosmin Contra.

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net