Alibec se întoarce la Steaua după 10 ani

Ultima actualizare:

    Alibec a semnat cu gruparea roş-albastră,  unde a mai fost legitimat o scurtă perioadă, în 2006
Alibec a semnat cu gruparea roş-albastră, unde a mai fost legitimat o scurtă perioadă, în 2006

Strâns cu uşa de problemele financiare cu care se confruntă Astra, patronul Ioan Niculae a acceptat să-şi vândă cea mai scumpă „marfă”. Începând din ianuarie 2017, Denis Alibec va fi jucătorul Stelei, formaţie cu care a negociat intens în ultimul an.

„Jos pălăria pentru patronul lor. Bagă bani, salvează fotbalul românesc, e un negociator bun. Aşteaptă să fii în moarte clinică, apoi îţi ia ficatul şi rinichiul”, a mărturisit cu tristeţe antrenorul Marius Şumudică, referindu-se la criza de lichidităţi prin care trece Astra. Cu cei 1,5 milioane de euro pe care îi va primi de la Gigi Becali pentru Alibec, clubul din Giurgiu va mai supravieţui o perioadă, până când vor veni şi banii de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Europa.

Pentru Alibec nu va fi însă prima experienţă în tricoul Stelei. Puţină lume ştie că internaţionalul român a fost dat afară din Ghencea în urmă cu un deceniu. În 2006, oficialii stelişti au renunţat cu uşurinţă la puştiul de 15 ani venit în probe de la Mangalia, preferând să meargă pe mâna unui alt tânăr de perspectivă la acea vreme, Vlad Rusu. A fost un pariu pierzător, de vreme ce Alibec s-a întors acum la Steaua pe cai mari, iar Rusu tocmai a semnat cu o echipă din divizia a doua belgiană. Cunoscut ca un fotbalist capricios, Alibec i-a făcut o promisiune specială patronului Becali. “Mi-a spus că nu va mai fuma în cantonament!”, a dezvăluit finanţatorul. De asemenea, Steaua şi Astra s-au înţeles ca atacantul să nu evolueze pentru giurgiuveni în meciul direct, la 10 decembrie în Liga I.

  • Contractul lui Alibec, în cifre
  • Sumă de transfer: 1,5 milioane de euro
  • Perioadă: 5 ani (din ianuarie 2017)
  • Salariu: 13.500 de euro lunar în primul an, 20.000 în următorii
  • Clauză de reziliere: 20 de milioane de euro
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net