Alibec, salvarea Astrei

Ultima actualizare:

    Denis Alibec a revenit  pe teren după o pauză  de două luniFoto: Guliver/ Getty Images
Denis Alibec a revenit pe teren după o pauză de două luniFoto: Guliver/ Getty Images

Astrei nu i-a ieşit nimic în acest debut de sezon, campionii făcându-se de râs atât în Liga 1, cât şi în cupele europene. Astfel, fără Amorim şi Boldrin şi în continuare fără bani, giurgiuvenii aşteptau o ruşine şi cu englezii. N-a fost însă cazul, dintr-un singur motiv.

Era clar că absenţa lui Denis Alibec din cauza accidentării suferite în jocul cu Albania, de la Euro, va conta mult, dar nimeni nu se aştepta să fie decisivă. Revenirea lui cu gol în meciul cu West Ham United demonstrează însă că nu s-a exagerat când s-a spus că titlul de anul trecut e al atacantului în proporţie de 90%. Cu aceleaşi fălcuţe şi colăcei pe burtă, Alibec a avut nevoie de o singură fază în apropierea porţii adverse ca să înscrie spectaculos şi să readucă la viaţă un „pacient” care părea de ceva timp în moarte cerebrală. „Sunt bucuros că am marcat şi că am ajutat echipa, chiar dacă se putea mai bine. După două sprinturi nu mai puteam să alerg, dar sper să-mi revin. Puteam să şi câştigăm, acolo va fi alt meci, dar sper să le putem face faţă”, a declarat Alibec la finalul partidei, lăudat de toţi, adversari şi colegi, deopotrivă. Şi de aici totul pare posibil, mai ales în Liga Europa, unde a revenit pe bancă şi Marius Şumudică, alt catalizator al echipei care a lipsit până acum. Până la urmă, pentru calificare e suficientă repetarea acelui 2-2 obţinut anul trecut la Londra. Şi, de ce nu?

Daum, în sfârşit un selecţioner care îl place

Cristoph Daum, selecţionerul cu care România va ataca Mondialul din 2018, a fost şi el prezent la Giurgiu pentru jocul cu West Ham. Dacă predecesorul său nu prea l-a înghiţit pe Alibec şi a părut că-l ia la lot doar de gura lumii, neamţul e la modul cinstit impresionat de vârful Astrei. „A dat încredere întregii echipe. L-am văzut acum pentru prima oară pe viu, are ceva ce nu se poate învăţa. Are un picior stâng fantastic, îşi poate folosi corpul. Vedeţi că şi dacă nu este bine pregătit poate crea ceva?”, a spus Daum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net