Alba-neagra cu Rapid

Ultima actualizare:

    Marca Rapid e de vânzareFoto Click!
Marca Rapid e de vânzareFoto Click!

O hârtie inventată de giuleşteni în ultimul moment a speriat-o pe LPF, care nu şi-a mai asumat înlocuirea Rapidului în Liga I cu ACS Poli Timişoara. A trimis cazul la FRF, unde Comisia de Disciplină trebuia să decidă ieri în privinţa uneia dintre echipe. Forul Federaţiei spune însă că vrea să se gândească până luni, când poate retrimite cazul la LPF.

Sezonul 2016-2017 din Liga I a început deja, dar nimeni nu ştie numele tuturor participantelor. LPF şi FRF s-au făcut de râs şi au dovedit că nu au competenţa necesară de a interpreta la sânge regulamentele şi de a decide a 14-a echipă din primul eşalon. 

ACS Poli aşteaptă invitaţia, Rapid se agaţă ca înecatul de orice pai, iar Comisia de Disciplină care trebuia să rezolve ieri cazul a spus şi ea pas. Până luni, când e aşteptată o hotărâre finală, dar care poate reprezenta, culmea, o retrimitere a dosarului înapoi la Ligă. 

„Nu pot să vă spun nimic despre Rapid. Doar că luni se va întruni Comisia de Disciplină. Nu o să mă antepronunţ şi să spun cine merită să joace în Liga 1. Pot să vă explic faptul că această Comisie poate întoarce din nou cazul la Ligă, decizând că este de competenţa LPF să ia o hotărâre. În egală măsură, ar putea să se ia o decizie. Oricum, e ceva putred la Ligă. În această fugă de responsabilitate, de ce nu a fost sesizată această Comisie de Disciplină acum o lună? În timpul acesta, se judeca, se putea ajunge şi la TAS, iar acum ştiam pe cine vom avea în Liga I”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, enervând pe toată lumea. 

Până când nu se va şti a 14-a echipă, LPF va amâna toate meciurile respective, inclusiv cel al Botoşaniului, care urma să închidă luni această primă etapă. Feroviarii sunt însă încrezători şi spun că au resursele necesare să înceapă acest campionat. 

„Este un dezavantaj că nu avem lotul format, dar şi un avantaj mare, că putem semna contracte avantajoase cu jucători buni, rămaşi liberi de contract. Suntem în contact cu 14-15 fotbalişti. Vom avea un început mai greu, dar până în septembrie putem alinia o echipă bună. Ne ajută sistemul cu play-off şi play-out, sunt convins că din iarnă putem face echipă foarte bună. Avem semnate contracte cu 11-12 fotbalişti şi o înţelegere cu nişte cluburi din străinătate care ne vor împrumuta şapte-opt jucători”, a declarat patronul Valerii Moraru.

Au trimis acte false? 

Aurel Brihac, lichidatorul judiciar al Rapidului, a anunţat că nu a semnat nici un document din cele prezentate la LPF de către giuleşteni, adică s-au oferit acte false şi cazul devine penal. “Cererea NU a fost completată şi NU a fost depusă de Brihac Aurel, în calitate de lichidator judiciar. Brihac Aurel NU a solicitat înscrierea şi participarea în campionatul Ligii 1 sau în Cupa Ligii, în ediţia 2016-2017”, se arată într-un comunicat al LPF.

Război deschis între LPF şi FRF

Comitetul Executiv întrunit ieri la Casa Fotbalului a luat o serie de decizii noi, multe dintre ele neacceptate de Liga Profesionistă. Iată-le pe cele mai importante şi efectele produse!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net