Ajax şi United decid viitorul lui FCSB

Ultima actualizare:

    Ajax a trecut  în semifinale de  Olympique LyonFotografii: EPA
Ajax a trecut în semifinale de Olympique LyonFotografii: EPA

Nici nu s-a încheiat sezonul 2016-2017 al cupelor europene că privim deja spre viitor. Toţi ochii ţintesc azi spre Stockholm, unde de la ora 21.45 se va juca, în direct la Pro TV, finala Ligii Europa dintre Ajax Amsterdam şi Manchester United. Cei mai interesaţi dintre români vor fi însă FCSB-iştii!

Ajax Amsterdam a pierdut titlul în faţa lui Feynoord Roterdam şi va juca preliminarii de Liga Campionilor pe culoarul non-campioanelor. Va intra în cursă în turul 3, adică în acelaşi moment cu vicecampioana României, FCSB. Olandezii sunt capi de serie, iar românii sunt primii sub linie, în urna a doua. Există însă o şansă ca ambele lucruri să se schimbe după finala de deseară! Dacă Ajax se va impune, atunci batavii vor merge direct în grupele Ligii Campionilor, fapt care urcă FCSB-ul în urna capilor de serie. „Roş-albaştrii” speră acest lucru pentru a evita adversare ca CSKA Moscova, Dinamo Kiev, FC Brugge sau Viktoria Plzen, dar din păcate pentru români nici variantele din urna a doua nu sunt prea grozave. 

Surprizele înregistrate în campionatele tari ale Europei au trimis în urna a doua, pe culoarul non-campioanelor, echipe ca Nice, revelaţia din Franţa, Instanbul BB, echipa lui Adebayor din Turcia, Hoffenheim, una dintre minunile sezonului din Bundesliga, şi Young Boys Berna, nişte elveţieni incomozi şi obişnuiţi cu cupele europene. În acest caz, nici nu ştim cum e mai bine pentru FCSB! Exceptându-le pe Plzen, dintre capii de serie, şi Young Boys, din urna a doua, toate echipele părând mult peste nivelul din acest moment al FCSB-ului.        

Pogba şi compania vor evolua cu banderole negre

simeon stalpnicul png

Manchester United îşi joacă şi ea ultima şansă de a mai prinde grupele Ligii Campionilor, având în vedere că în Premier League a încheiat pe 6, loc doar de Liga Europa. „Diavolii” sunt însă foarte afectaţi de atentatul terorist care a avut loc luni seara în Manchester şi vor purta banderole negre ca semn de solidaritate faţă de victime. Dacă se va impune deseară, United va fi a treia echipă britanică din ultimii 20 de ani care reuşeşte asta, după Liverpool, în 2001, şi Chelsea, în 2013. Precedentele trei trofee au fost confiscate de FC Sevilla.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net