"Ai grijă! Mâncarea chinezească te dă peste cap"

Ultima actualizare:

    Tănase a prins,  după ani de  încercări, un  contract în  străinătate
Tănase a prins, după ani de încercări, un contract în străinătate

Cristi Tănase a ajuns la Tianjin Teda şi va încasa un milion de euro. Lucian Goian, omul care a petrecut mai bine de doi ani în China, dintre care unul la Teda, l-a anunţat pe „Dodel”, prin intermediul „Click!”, ce-l aşteaptă.

“La Shanghai sau Beijing sunt mulţi europeni, când am stat în Capitală, am locuit într-un complex unde erau mulţi chinezi bogaţi, unii care vorbeau engleza. Erau şi europeni, dar la Tianjin e greu să găseşti aşa ceva. E un oraş mare, cu 14 milioane de locuitori, dar nu e cosmopolit”, a spus Goian pentru Click!. Apoi, a continuat: “Acolo va găsi multe restaurante cu specific european fiindcă mâncarea chinezească e greu să o serveşti, nu are nimic de a face cu sportul de performanţă. Jucătorii autohtoni nu au probleme, dar dacă-i dai unui român aşa ceva, îi dă organismul peste cap”. 

Fundaşul de la CFR a povestit şi un episod care l-a frapat. “O singură dată am fost la o masă cu echipa. La un moment dat a venit un secund şi ne-a zis nouă, străinilor, să avem grijă şi ne-a arătat un platou în care era carne de câine. Doar doi chinezi au luat aşa ceva! Eu nu am gustat specialităţile lor, care oricum nu se compară cu ce găseşti prin România, la noi mâncarea e «adaptată». Eu la club serveam piept de pui, şniţele sau paste, dar mă bazam mai mult pe restaurantele europene din oraş”, a spus apărătorul. 

Fostul stelist va lua un milion de euro

În rest, Tănase nu ar avea motive de îngrijorare, potrivit lui Lucian Goian: „Te duci acolo pentru bani, China nu e o rampă de lansare, aşa că să închidă ochii la anumite chestii. Are noroc că tehnicianul e european, echipa joacă pe un stadion olimpic, antrenamentele sunt plăcute şi oricum e la club un translator pentru a ajuta. Apoi, drumul când evoluezi în deplasare are o medie de 45 de minute - o oră, iar cel mai lung e de trei ore şi jumătate cu avionul. În plus, jucătorii chinezi te consideră de-al lor din prima zi, sunt prietenoşi."

La început, „Dodel” se va deplasa cu taxiul prin oraş, fiindcă permisul auto european nu e recunoscut în China. Se poate da un examen în limba engleză, fiind nevoit să răspunzi corect la 90 din cele 100 de întrebări din chestionar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net