Adrian Mutu vrea la Euro, dar nu joacă nici în India

Ultima actualizare:

    În urmă cu câţiva ani,  Adrian Mutu era liderul  echipei naţionale a  României. Acum, este  doar rezervă în  campionatul Indiei Foto: AP
În urmă cu câţiva ani, Adrian Mutu era liderul echipei naţionale a României. Acum, este doar rezervă în campionatul Indiei Foto: AP

Calificarea României la Campionatul European din Franţa a aprins imaginaţia multora. Adrian Mutu este una dintre fosilele cele mai tupeiste, care la 36 de ani, supraponderal şi legitimat în India vrea la turneul final. Şi toate ar fi posibile dacă ar juca măcar la bengalezi.

Fostul jucător al lui Chelsea şi Juventus a ales cel mai virgin teritoriu în materie de fotbal pentru a forţa o revenire şi a mai face nişte bani. După multe poze la campaniile de marketing, Mutu şi Pune au trebuit în sfârşit să-i dea drumul la joc. Mult spus însă la joc, pentru că românul îmbracă tricoul doar ocazional. În prima partidă, cu Mumbai, a intrat pe teren abia în ultima jumătate de oră.

În al doilea meci, cu Northeast United, a fost titular, dar n-a rezistat în iarbă decât primele 60 de minute, iar miercuri seara, cu Delhi Dynamos, a rămas rezervă neutilizată.

În ciuda acestui fapt, Adrian Mutu nu-şi vede lungul nasului şi vrea şi el o bucăţică din calificarea României la Euro 2016. “Am vorbit recent cu selecţionerul şi mi-a zis că dacă mai joc fotbal, se gândeşte să mă cheme la Euro 2016. Este o motivaţie pentru mine să joc cât mai bine şi să fiu cât mai serios. Cariera mea nu s-a încheiat încă. Am făcut multe greşeli, dar am trecut peste. Nu mă mai gândesc la ele”, a declarat fotbalistul, şocând pe toată lumea. 

Mircea Sandu: «La fotbal trebuie să dea jos burtica»

Culmea, în loc să-i taie elanul încă de la început, oficialii mai mult l-au confirmat. “Dacă joacă în India, de ce nu? Ştiţi cum stă treaba, dacă este în formă la momentul respectiv, sunt sigur că Iordănescu va apela la serviciile lui”, a afirmat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Totuşi, fostul şef din Federaţie, Mircea Sandu, îl pune la respect pe “Briliant” şi îi arată acestuia nivelul său realist. “Poate ajunge la Bollywood să joace într-un film indian. Băiat frumos e, aluniţe are, îşi mai dă puţin cu pudră şi e gata. Are mai multe şanse decât la fotbal. Acolo trebuie mai întâi să dea jos burtica”, a declarat “Naşul”.

Plătim 500.000 de euro ca să jucăm cu Spania

Naţionala Spaniei  e deţinătoarea  titlului european
Naţionala Spaniei e deţinătoarea titlului european

Tricolorii s-au calificat la Campionatul European din Franţa şi ştiu că trebuie să se pregătească foarte bine pentru a nu se face de râs la turneul final.

Federaţia Română de Fotbal încearcă pentru asta să-i stabilească trupei lui Anghel Iordănescu o serie de amicale cu echipe de primă mână, pe care probabil le va întâlni şi la Euro 2016. Un prim succes a fost deja repurtat, România urmând să joace un meci cu naţionala Italiei, la Bologna, pe Renato Dall’Ara, la 17 noiembrie. Pentru a doua partidă de acelaşi calibru, lucrurile sunt puţin mai complicate.

Asta pentru că forul lui Burleanu încearcă să obţină acordul Spaniei pentru un joc de verificare ce ar trebui să aibă loc la Bucureşti, în primăvara anului viitor. Dificultatea negocierilor provine din faptul că ibericii sunt foarte pretenţioşi, aceştia cerând aproape o jumătate de milion de euro ca să vină în România cu Iniesta şi compania. Se pare că tricolorii vor face însă un troc, adică vor lua suma de bani pe care, culmea, Italia le-o plăteşte pentru meciul de la Bologna, şi le-o vor da spaniolilor, adăugând şi ceva din bugetul propriu.

Naturalizăm străini pentru turneul din Franţa?

Fatai e principala  ţintă a celor de  la FRF pentru  naturalizare
Fatai e principala ţintă a celor de la FRF pentru naturalizare

România a rămas una dintre singurele naţionale de fotbal din Europa care a refuzat până acum să naturalizeze şi să folosească jucători străini. Într-o perioadă în care ţările vestice abundă de turci, africani sau sud-americani, Răzvan Burleanu se gândeşte că n-ar fi totuşi o idee rea ca şi tricolorii să-şi acopere posturile deficitare cu importuri de valoare.

„Suntem printre cele 6, 7 naţii europene care încă n-au făcut asta. Nu văd cum ne-am pierde identitatea. N-am auzit de nici o problemă legată de faptul că naţionala de rugby a avut patru naturalizaţi la Mondialul din Anglia”, e mesajul conducerii FRF. Primii vizaţi pentru a fi naturalizaţi sunt brazilianul William de Amorim şi nigerianul Kehinde Fatai, ambii având peste cinci ani de stat în România. 

Raţ, cel mai bun fundaş stânga al preliminariilor

Forul continental a alcătuit o echipă ideală a acestor preliminarii, iar tricolorii sunt reprezentaţi de doi fotbalişti, ambii din defensivă. Răzvan Raţ e titular pe postul de fundaş stânga şi îi are colegi în apărare pe englezul Cahill, galezul Williams şi italianul Darmian.

Deşi a primit cele mai puţine goluri, două, Ciprian Tătăruşanu este doar a doua opţiune pentru postul de portar, unde UEFA l-a văzut cel mai în formă pe belgianul Courtois, chiar dacă acesta a primit 5 goluri. Din 11-le ideal nu lipsesc golgheterul polonez, Lewandowski, neamţul Müller sau surpriza islandeză, Sugurdsson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net