Adrian Mutu îi predă ştafeta lui Ianis Hagi FOTO

Ultima actualizare:

    Ianis a marcat un gol pentru  Viitorul în Liga 1, în șapte meciuri,  dar e o prezență constantă la  loturile de juniori ale RomânieiFoto: Mihai Ionescu
Ianis a marcat un gol pentru Viitorul în Liga 1, în șapte meciuri, dar e o prezență constantă la loturile de juniori ale RomânieiFoto: Mihai Ionescu

Gheorghe Hagi şi-a făcut academie de fotbal pentru a crea şi a exporta apoi pe bani grei tineri români talentaţi. După doar câţiva ani de progres, „Regele” l-a vândut cel mai scump chiar pe fiul său, Ianis, care merge în Italia la echipa unde finul Mutu a scris istorie.

Fiorentina n-a avut unde să se convingă de Ianis Hagi şi e clar că singura garanţie în acest moment o costituie genetica. Puştiul, care va împlini 17 ani abia la toamnă, a bifat doar şapte meciuri în Liga I, toate în acest retur şi doar unul ca titular, ultimul. Tot în partida cu FC Botoşani a înscris primul său gol la seniori şi, coroborat cu talentul şi numele pe care îl poartă, a fost suficient. Vincenzo Montella îl aşteaptă vara aceasta în Toscana, iar italienii au plătit pentru el un milion de euro.


    Îmbrăcat la patru ace,  Adi Mutu i-a dat sfaturi  în permanență lui Ianis
Îmbrăcat la patru ace, Adi Mutu i-a dat sfaturi în permanență lui Ianis

Hagi a preferat să-i dea drumul fiului său la un club cu o echipă de tineret foarte atent supravegheată, dar unde păstrează şi şanse ca la un moment dat să promoveze. Asta pentru că e greu de crezut că Ianis va fi păstrat în lotul toscanilor pentru Serie A, cel mai probabil urmând să meargă la Primavera. 


    ”Briliantul” și Stelea  i-au povestit puștiului  aventurile lor fotbalistice în  campionatele din străinătate
”Briliantul” și Stelea i-au povestit puștiului aventurile lor fotbalistice în campionatele din străinătate

Acolo va fi coleg cu Federico Chiesa, fiul legendarului atacant italian, Enrico Chiesa. Toată lumea speră însă ca Ianis să nu stagneze la echipa de juniori, iar cel mai încrezător şi persoana care i-a pus şi o vorbă bună este Adrian Mutu. „Briliantul” a bifat 112 meciuri pentru Fiorentina, înscriind şi 54 de goluri, în cea mai bună perioadă din cariera sa, 2006 – 2011. Acum, veteranul de 36 de ani îi pasează această misiune naşului mic.

Va încasa 1 milion de euro

”Să sperăm că Ianis va face treabă bună acolo, pentru că are toate calităţile. Îi doresc chiar să realizeze mai mult decât am făcut eu. Am vorbit şi cu tatăl lui, cu Gică, şi i-am spus că a făcut o alegere foarte bună, este clubul potrivit. Într-adevăr, la Fiorentina va avea toate condiţiile pentru a-şi dezvolta calităţile. S-a văzut până acum că Ianis a crescut de la meci la meci. Sigur, Serie A este cu totul altceva, trebuie mai multă forţă, vom vedea ce va fi”, a declarat Adi Mutu după un eveniment caritabil la care a participat chiar alături de Ianis. “Briliantul” va reveni pe teren la sfârşitul verii, urmând să-şi ducă la bun sfârşit contractul în India.

Fiul lui Hagi a refuzat Barcelona

Îmbrăcat la patru ace,  Adi Mutu i-a dat sfaturi  în permanență lui Ianis
Îmbrăcat la patru ace, Adi Mutu i-a dat sfaturi în permanență lui Ianis

Înainte să ajungă la Fiorentina, Ianis Hagi a fost curtat intens şi de FC Barcelona, legendarul club spaniol la care a jucat şi tatăl său. După îndelungi contemplări, „Regele” a decis că oricât de mult i-ar plăcea ca fiul să-i calce pe urme, trupa blaugrana e deocamdată prea mult pentru Ianis. Hagi a considerat că şansele ca el să promoveze la echipa mare, unde Messi, Suarez şi Neymar sunt şefi, ar fi prea mici şi, temându-se de un rateu, a ales Italia.

E al patrulea român la Fiorentina

”Briliantul” și Stelea  i-au povestit puștiului  aventurile lor fotbalistice în  campionatele din străinătate
”Briliantul” și Stelea i-au povestit puștiului aventurile lor fotbalistice în campionatele din străinătate

Fiorentina pare un tărâm foarte prielnic jucătorilor români, care sunt bine văzuţi în Toscana şi foarte apreciaţi de conducerea clubului „viola”. Primul fotbalist din ţara noastră care a jucat pentru AC a fost Marius Lăcătuş, în sezonul 1990 - 1991. Apoi au venit la rând Adrian Mutu şi Bogdan Lobonţ, care au mers la Firenze în 2006. Primul a stat acolo cinci sezoane, iar portarul doar unul. Exceptându-l pe Ianis, ultimul în ordine cronologică este Ciprian Tătăruşanu, ajuns în Italia în 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net