Adio, Pancone!

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu a jucat 200 de meciuri în tricoul alb-vişiniu, dar e foarte dezamăgit de ce se întâmplă în această perioadă la clubFoto: Mediafax
Daniel Pancu a jucat 200 de meciuri în tricoul alb-vişiniu, dar e foarte dezamăgit de ce se întâmplă în această perioadă la clubFoto: Mediafax

Sâmbătă seara, rapidiştii au plâns de două ori. O dată pentru că echipa lor a fost învinsă de CFR, scor 1-2, retrogradând matematic, şi o dată pentru că au mai pierdut un idol. De azi înainte, „Panco Italiano” mai poate fi văzut slalomând printre adversari doar pe internet. După un sezon ratat şi o nouă dezamăgire, acesta nu mai vrea să joace fotbal.

Câtă diferenţă poate să facă o jumătate de oră! În minutul 60, Daniel Pancu intra pe teren în locul lui Kikas, energic şi plin de speranţă. La Cluj, tabela arăta încă 0-0, iar veteranul Giuleştiului era încă o dată trimis să facă diferenţa şi să fructifice superioritatea numerică avută încă din minutul 29, de la eliminarea lui Deac. Ca un făcut, la nici două minute distanţă, Petrucci a înscris printr-un şut din afara careului, în poarta unei „fantome”, Buchta, rămas fără reacţie. Din acel moment lucrurile se complicau şi mai mult, iar Liga a II-a se vedea deja la orizont. Parcă fără să mai creadă cu adevărat, Pancu şi compania au mai încercat puţin, dar în minutul 75 a venit lovitura de graţie, Tade transformând fără emoţii un penalty oferit cadou de Sapina. Lucrurile erau atunci clare, iar sfertul de oră rămas până la final a reprezentat doar o modalitate de tortură pentru rapidişti, care ar fi preferat să părăsească terenul pe loc. Golul inutil al lui Niculae n-a îndulcit cu nimic senzaţia şi nici n-avea cum. Fără să-i mai pese de nimic, Pancu şi-a pierdut cumpătul şi a forţat în prelungiri obţinerea a două cartonaşe galbene (93 şi 96), plecând direct la vestiare, fără să-l mai aştepte de la Alexandru Tudor pe cel roşu. O ieşire din scenă aparent urâtă şi cu siguranţă nedreaptă pentru unul dintre jucătorii emblematici ai Ligii I, dar frustrarea l-a împiedicat să mai gândească echilibrat acest moment. La final, multe regrete pentru „Pancone”, mai ales că nu va putea juca în ultimul meci al sezonului, cel cu Pandurii, de pe Giuleşti. Acesta speră însă într-un meci de retragere, pe care l-ar merita cu prisosinţă, măcar pentru cele peste 200 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul vişiniu, dar şi pentru banii aduşi clubului din vânzarea sa la Cesena sau Beşiktaş Istanbul. „Pentru Rapid a fost cu siguranţă ultimul meci. Am spus clar că nu mai pot juca în Liga a II-a şi nici la altă echipă din prima ligă. Dacă n-am fi retrogradat, aş mai fi jucat un an”, a declarat trist Daniel Pancu.

Toţi mercenarii pleacă săptămâna viitoare

Rapid va juca miercuri ultimul meci din Liga I, iar de joi trebuie să-şi facă planul pentru Liga a II-a. Dacă acesta există, cu siguranţă nu-i cuprinde pe nici unul dintre titularii din acest retur, cu toţii urmând să-şi rezilieze contractele. Din acest lot vor rămâne să joace la matineu doar oameni ca Andrei Drăghia, Nicolae Vasile sau Mădălin Martin, în rest trebuind practic să se transfere o echipă întreagă. Cel mai probabil, nici antrenorul Cristiano Bergodi nu va continua în liga secundă.

CFR va încheia sezonul pe locul 3


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Clujenii şi-au jucat pe teren toate meciurile şi au marele merit că nu s-au dat la o parte din faţa nici unui adversar, nici măcar atunci când aveau 24 de puncte în minus. Victoria cu Rapid a adus ultimele trei puncte importante în acest campionat, cu care CFR îşi bate în cuie locul 3. Deac şi compania nu mai pot prinde locul secund, dar nici nu mai pot fi depăşiţi de Petrolul, Astra sau Craiova. Această poziţie le aduce peste trei milioane de euro din drepturile TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net