8 efecte asupra Astrei şi Stelei după «finala» campionatului

Ultima actualizare:

    1-0: Găman a deschis scorul în minutul 45, şutând de la 11m în dreapta portarului Niţă Foto: sportpictures.eu
1-0: Găman a deschis scorul în minutul 45, şutând de la 11m în dreapta portarului Niţă Foto: sportpictures.eu

Astra s-a distanţat la şase puncte în faţa rivalei roş-albastre după ce a câştigat meciul direct cu scorul 2-0. Succesul formaţiei patronate de Ioan Niculae are efecte devastatoare asupra rivalei roş-albastre. Cu trei etape înainte de final, gruparea de la Dunăre mai are nevoie de patru puncte pentru a fi sigură de trofeu.

Cu un program accesibil, ţelul e aproape îndeplinit şi performanţa le va transforma întreg clubul într-unul câştigător pe toate planurile. Steliştii, însă, neobişnuiţi cu probleme financiare, vor trebui să se adapteze noilor vremuri de criză. „Click!” vă prezintă rezultatele „finalei” câştigate de „astrali”. 

2-0: Alibec a stabilit rezultatul final, transformând un penalty în minutul 77
2-0: Alibec a stabilit rezultatul final, transformând un penalty în minutul 77

1. Situaţia lui Şumudică

„Astralii” sunt la un pas de a câştiga primul titlu de la înfiinţarea clubului, iar antrenorul îşi va trece şi el în palmares, în premieră, cucerirea unui campionat. Oficialii se gândesc la găsirea unei variante ca „Şumi” să continue lângă club, din iunie el urmând a fi suspendat două luni pentru că a jucat la pariuri. Tehnicianul poate fi scos din organigramă, pus un înlocuitor în acte, şi reprimit după ispăşirea pedepsei. „Dacă există varianta să rămân la Astra din vară, vom discuta acest aspect”, a spus “Şumi”.

2. Bugetul Astrei

Echipa a avut conturile goale şi doar transferul lui Budescu în China, pentru 1,1 milioane de euro, a salvat clubul. O mare parte din bani a fost direcţionată către achitarea datoriilor, însă acum la Giurgiu se poate vorbi de profit. Vor veni sume importante din drepturile tv, dar şi din participarea în cupele europene.

3. Campania de transferuri a Astrei

Viitoarea campioană va juca în turul 3 al preliminariilor Ligii Campionilor cu un adversar ceva mai modest, iar pentru a ajunge în grupe are nevoie să întărească lotul. Deja s-a discutat cu Dan Nistor, aflat pe final de contract la Pandurii, iar şansele mutării sunt mari, mai ales că gorjenii sunt neplătiţi cu lunile.

4. Alibec, bun de Euro

Neconvocat la ultima acţiune a naţionalei, după jocul bun cu Steaua, în care a şi marcat din penalty, a fost remarcat de selecţionerul Iordănescu şi aproape sigur va fi în lotul pentru Euro. „A câştigat echipa care are în componenţă un fotbalist care face diferenţa, Denis Alibec. E primul campionat câştigat mai mult de un jucător decât de o echipă. Îl felicit pentru valoarea sa şi pentru saltul făcut în campionat”, s-a înclinat în faţa lui, rivalul stelist Meme Stoica.

5. Postul lui Reghecampf e în pericol

Ratarea obiectivului numărul unu îl poate demite pe antrenor de la club, mai ales că este şi un tehnician cu un salariu mare, în jur de 12.000 de euro lunar. A fost criticat de patron şi oricum, în ultimul timp, contrele cu latifundiarul din Pipera s-au înteţit.

6. Rămân fără finanţator

Omul de afaceri care susţine trupa campioană, Gigi Becali, a anunţat că există varianta să se retragă de la echipă. „Nu mă mai interesează fotbalul. Posibil să rămân în fotbal, aşa, de distracţie, cu un proiect cu bani puţini sau să ies definitiv, să văd cum găsesc o portiţă”, a spus acesta după meci, la nervi.

7. Pleacă vedetele

În prezent, Becali plăteşte lunar 500.000 de euro pentru salariile steliştilor, dar din vară va reduce drastic lefurile. Astfel, oameni ca Stanciu sau Chipciu, remuneraţi cu zeci de mii de euro lunar, şi-ar putea căuta alte angajamente.

8. Dispare şi Marica

Atacantul de 30 de ani a acceptat să joace la roş-albaştri pentru a fi selecţionat la turneul final din Franţa şi a acceptat un salariu mic, baza fiind clauza de un milion de euro în cazul unei calificări în grupele Ligii Campionilor. Cum toate aceste obiective sunt tot mai departe, probabil că “vârful” îşi va căuta un ultim club în străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net