7 greşeli prin care arbitrul Kovacs "i-a curăţat" pe stelişti!

Ultima actualizare:
Arbitrul Kovacs
Arbitrul Kovacs

Steliştii îi cer demisia preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kiros Vasaras, dacă nu va lua măsuri drastice împotriva „fluieraşului” care a făcut praf meciul de la Târgu Mureş. Oricum, în patru partide din cele opt conduse în acest sezon, Kovacs a fost pus la zid de oficialii mai multor echipe.

„Centralul” în vârstă de 30 de ani e cel mai controversat din întreg campionatul. A fost numit „campion mondial la şmecherie” de către cei de la Astra, dinamoviştii îl urăsc, iar fostul şef al CCA, Ion Crăciunescu, l-a descris mai demult: „Dacă mai arbitrează aşa, în doi- trei ani se curăţă. El conduce cum i se dictează”. Dar, întâlnirea ASA – Steaua (1-0) a pus capac. Mai mult, arbitrii asistenţi vorbeau cu jucători gazdelor în maghiară, iar steliştii au fost victime sigure, contorizându-se şapte faze în care au fost defavorizaţi:

N’Doye l-a lovit cu genunchiul în cap pe Claudiu Keşeru, iar stelistul a fost transportat la spital. Diagnosticul e comoţie cerebrală şi nu se ştie când va fi apt de joc. Kovacs nu i-a arătat nici măcar „galben” senegalezului.

Gabi Mureşan i-a aplicat un cot în figură lui Rusescu şi atacantul a suferit o fractură de orbită (osul de sub ochi este fracturat). El va sta pe tuşă trei săptămâni şi va reveni pe gazon purtând o mască de protecţie. Kovacs a acordat cartonaş galben, deşi se impunea roşu direct.

Sepsi îl faultează din spate pe Papp, dar stelistul îşi revine şi continuă meciul. “Centralul” a dat “galben”, dar se putea dicta lejer eliminare.

N’Doye mai face o victimă: Sânmărtean e acroşat din spate de african, dar “fluieraşul” nu arată niciun avertisment. Ar fi fost al doilea, după faultul asupra lui Keşeru, şi automat era eliminat.

Cristi Tănase e faultat clar de portarul Stăncioiu în careu, dar arbitrul în loc să acorde penalty îi arată “galben” stelistului pentru simulare. “Militarii” spun că pe lângă dictarea loviturii de la 11 metri şi goalkeeperul mureşenilor trebuia eliminat.

Sepsi îl atacă din spate pe Sânmărtean, dar Kovacs nu arată nimic. Ar fi fost fault de “galben” şi automat eliminare, Sepsi fiind deja sancţionat pentru intrarea asupra lui Papp.

Pârvulescu în schimb a primit direct “roşu” pentru un fault din spate asupra lui Bumba. Dar, faza nu s-a produs din postură de ultim apărător, lângă Pârvulescu fiind şi Varela, deci eliminarea nu se impunea.

Kovacs, acuzat că e omul de casă al CFR


    Arbitrul Kovacs
Arbitrul Kovacs

Arbitrul din Ardeal are renumele printre oamenii de fotbal că face jocurile celor de la CFR. Cei din Gruia nu au pierdut când el a condus jocul la centru, iar adversarii aflaţi cu ei în luptă directă pentru titlu au avut de suferit, aşa cum s-a întâmplat şi acum cu Steaua. “Vă spun cum ia bani Kovacs. El merge într-o discotecă la Cluj…discoteca fiind a patronului de la CFR”, a dezvăluit în trecut Gigi Becali.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net