7 granzi pot rata Euro 2016

Ultima actualizare:

    Olanda, Turcia, Bosnia, Elveţia, Grecia, Rusia şi Serbia au nişte preliminarii execrabile şi riscă să lipsească tocmai de la turneul unde se ajunge cel mai uşor. Van Persie (centru) şi coechipierii lui nu au mai avut norocul să joace contra României, aşFoto: Mediafax
Olanda, Turcia, Bosnia, Elveţia, Grecia, Rusia şi Serbia au nişte preliminarii execrabile şi riscă să lipsească tocmai de la turneul unde se ajunge cel mai uşor. Van Persie (centru) şi coechipierii lui nu au mai avut norocul să joace contra României, aşFoto: Mediafax

UEFA a schimbat preliminariile Europeanului din 2016, mărind în premieră numărul echipelor calificate de la 16 la 24. Asta înseamnă că în Franţa ajung primele două clasate, plus cinci locuri trei, dar pentru unii, nici aşa nu e suficient. Şocul e că au probleme cine te aşteptai mai puţin.

Olanda e de departe dezamăgirea primei părţi a acestor preliminarii. Batavii au câştigat doar două meciuri din cinci în grupa A, 6-0 cu Letonia şi 3-1 cu Kazahstan, iar asta îi clasează înaintea acestei etape pe locul trei, în afara locurilor calificante direct.

De fapt, Van Persie şi compania, medaliaţi cu bronz la Mondialul din Brazilia, de anul trecut, sunt cel mai slab loc trei din nouă posibile şi dacă nu se trezesc repede fie vor trece prin focurile unui baraj, fie vor sta acasă. Asta pentru că Turcia, o echipă cu forţă şi potenţial, e pe locul patru, la doar două puncte în spatele olandezilor, şi le poate fura pe final locul de baraj. E de aşteptat ca băieţii lui Fatih Terim să dea totul pentru asta, aceştia fiind şi ei sub planul iniţial. În grupa B, Bosnia-Herzegovina surprinde prin nişte rezultate catastrofale, învingând până acum doar pe Andorra. Trupa din fosta Iugoslavie, plină de vedete internaţionale ca Dezko, Pjanic sau Ibisevic, riscă astfel ca după calificarea istorică la Mondialul din Brazilia să nu se califice tocmai la Euro, unde preliminariile sunt mult mai uşoare. Apoi, elveţienii, care au jucat optimi anul trecut la Sao Paulo, sunt şi ei în corzi. Ocupă locul trei în grupa E, în spatele Angliei şi al surprizei Slovenia, iar în acest moment e doar la baraj.

Mai grav pentru Shaqiri şi compania e că au pierdut meciul direct cu slovenii, 0-1 la Ljubliana, iar bătălia finală se va da cel mai probabil în septembrie, în „Ţara Cantoanelor”. În grupa noastră, dacă România şi Irlanda de Nord sunt surprinzele plăcute, Grecia e marea deziluzie. Elenii s-au dezintegrat după Mondialul din 2014, unde doar ghinionul la penalty-urile cu Costa Rica a făcut să nu joace în sferturi. Acum sunt însă ruşinea grupei, i-a bătut şi Insulele Feroe, chiar la Atena, ocupă locul şase din şase şi au posibilităţi 0 de calificare. Aproximativ în aceeaşi oală se află şi Rusia, cu amendamentul că băieţii lui Fabio Capello se fac de râs în aceste preliminarii după ce s-au făcut de râs şi la Mondialul din Brazilia, Austria şi Suedia fiind în faţa lor în acest moment. Catastrofă mondială, imposibil de explicat logic, este şi Serbia. Cu un lot senzaţional, din care amintim doar vedetele din Premier League Ivanovic, Kolarov, Tadic şi Markovic, vecinii noştri au un singur punct obţinut în cinci meciuri. E drept, li se trage şi din cauza depuncării cu trei puncte după scandalul rasial iscat de fani la meciul cu Albania, dar chiar şi aşa erau departe de calificare.

Spania tremură pentru calificare

Spaniolii au dominat fotbalul în ultimii ani
Spaniolii au dominat fotbalul în ultimii ani

Campioana europeană în exerciţiu are şi ea destule probleme în grupa C. Deocamdată e pe loc de calificare directă, dar în spatele surprizei Slovacia, care a şi învins-o în meci direct, la Bratislava. Ucraina e însă foarte aproape şi aşteaptă orice pas greşit pentru a-i arunca pe Torres şi Iniesta pe riscantul loc de baraj. Dacă bomba va fi detonată, ar fi pentru prima dată în istorie când deţinătoarea trofeului nu se califică la turneul final următor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net