6 motive pentru care ar trebui să batem în Irlanda de Nord

Ultima actualizare:
Florin Andone
Florin Andone

Valoarea lotului, participarea la un turneu final după mulţi ani de “secetă”, statistica sau şansa unor transferuri la cluburi importante din străinătate ar trebui să-i determine pe elevii lui Iordănescu să joace pe viaţă şi pe moarte cu Irlanda de Nord sâmbătă.

Chiar dacă nu poate alinia cea mai bună echipă din cauza accidentărilor, Iordănescu ar trebui să ţină cont că trupa sa e favorită. Iată motivele:Suntem de aproape trei ori mai valoroşi. Deşi lipsesc vedete ca Marica şi Pantilimon, ceilalţi pot face faţă cu brio la Belfast. Ca o comparaţie, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, lotul nostru e cotat la 56,85 de milioane de euro, în timp ce britanicii costă 20,80 de milioane, adică “tricolorii” sunt de aproape trei ori mai buni.

  • Adversarii sunt din ligile inferioare sau fără contract. Dacă noi ne lăudăm cu fotbalişti ce evoluează la cel mai înalt nivel în Anglia, Chiricheş şi Gardoş, Franţa, Dragoş Grigore, sau Germania, Alex Maxim, în schimb rivalii activează la echipe modeste din divizii inferioare sau nu au nici un club, ceea ce reprezintă un avantaj pentru noi. Portarul Roy Carroll e la Notts County, fundaşul Conor McLaughlin provine de la Fleetwood Town, iar Ben Reeves e mijlocaşul celor de la MK Dons. Ei sunt doar câteva exemple de fotbalişti legitimaţi la formaţii din divizii secundare, iar cei ca fundaşul Aaron Hughes, mijlocaşul Pat McCourt sau atacantul Jamie Ward sunt fără contract.
  • În căutarea victoriei cu numărul 100. “Tricolorii” au jucat peste 300 de meciuri în deplasare, dar s-au impus în doar 99. S-a întâmplat în toamna lui 2014 în partida cu Finlanda, de la Helsinki, când Stancu a înscris de două ori. Acum, România ar putea obţine succesul cu numărul 100 pe un teren străin, o adevărată performanţă.
  • Şanse de calificare: suntem favoriţi. Dacă învingem la Belfast şi Ungaria face un egal cu Finlanda suntem ca şi ajunşi la EURO. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct, iar ţările de pe locul al treilea sunt incluse într-un clasament în care prima merge direct la turneu, urmând ca restul de opt să joace partide de baraj. În acest moment, în grupă, România e pe primul loc, 13 puncte, Irlanda de Nord e pe poziţia a doua, 12 puncte, iar Ungaria e a treia în ierarhie, 8 puncte.
  • Locul 5 în Europa. Un succes în faţa Irlandei de Nord ne poate duce până pe locul 5 în Europa în clasamentul FIFA, adică vom fi cap de serie în preliminariile pentru Mondiale şi vom evita forţele continentale. În istorie, cea mai bună clasare a noastră a fost locul 4 în lume ocupat de „Generaţia de Aur”.
  • Luptă pentru un transfer. O evoluţie bună în faţa britanicilor ar atrage privirile reprezentanţilor cluburilor importante. Pentru jucători ca Săpunaru, liber de contract, ar fi o mare şansă, mai ales că, după acest meci, abia în septembrie mai există o acţiune a „tricolorilor”, atunci când echipele şi-au format deja loturile.

Andone s-a rupt şi stăm doar în Stancu


    Florin Andone
Florin Andone

Cu doar o zi înaintea decolării spre Belfast, naţionala României şi-a pierdut unul dintre cei doi atacanţi valizi selecţionaţi. Florin Andone s-a accidentat la ultimul antrenament de ieri şi e suspect de ruptură de ligamente. Vârful Cordobei a părăsit cantonamentul de la Mogoşoaia şi a ieşit din calcule pentru meciul cu Irlanda de Nord. Cu Marica indisponibil şi Keşeru nerefăcut după problemele la gleznă, Anghel Iordănescu îl mai are în ofensivă doar pe Bogdan Stancu. În aceste condiţii, un atacant din Liga I mai poate va fi chemat de urgenţă până la 16.25, când se decolează spre Marea Britanie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net