5 motive ale migraţiei spre Belgia

Ultima actualizare:

    Chipciu este  în mare formă  la AnderlechtFoto: Guliver/ GettyImages
Chipciu este în mare formă la AnderlechtFoto: Guliver/ GettyImages

Răzvan Marin este ultimul jucător român transferat în Jupiler League, iar mijlocaşul produs de academia Viitorului ridică la 5 numărul compatrioţilor noştri cu angajamente în Benelux. Nu este întâmplător, fotbalul belgian reprezentând terenul cel mai fertil pentru planurile lor. Click! vă prezintă 5 motive pentru care e foarte bine că românii aleg să joace mai întâi în Belgia.

Nu este întâmplător, fotbalul belgian reprezentând terenul cel mai fertil pentru planurile lor. Click! vă prezintă 5 motive pentru care e foarte bine că românii aleg să joace mai întâi în Belgia.

1. Peste România, dar sub granzi

Campionatul din Belgia este suficient de puternic încât să reprezinte un prim contact cu fotbalul mare, dar nu atât de tare încât să le stopeze ascensiunea. Jucătorii români s-au prins că Liga 1 nu te pregăteşte pentru ce se joacă în Anglia, Spania, Italia sau Germania şi că e necesar încă un pas de acomodare. Anderlecht, Mouscron sau Standard Liege au devenit astfel escalele perfecte pentru atingerea acestui obiectiv. Sunt cluburi puternice, dar şi pepiniere pentru granzii Europei. În plus, nu ard etapele şi nu riscă să se întoarcă prematur, cu coada între picioare.

2. Au şansa să joace constant

Cluburile din Belgia nu fac investiţii foarte mari şi dau suficiente şanse tuturor jucătorilor să demonstreze ce pot. Spre deosebire de Juventus sau alte cluburi care mai mult ca sigur l-ar fi împrumutat pe Marin mai departe, Standard Liege va avea răbdare, îl va folosi constant, iar asta este vital pentru un puşti care vrea să crească. Cazul lui Gabriel Torje, cumpărat de Udinese la kilogram, dar tot timpul dat altcuiva, e elocvent. Puştii de azi par mai bine sfătuiţi şi ştiu că dacă nu joacă nu vor face purici la respectiva echipă.

3. Stilul de joc li se potriveşte perfect

Fotbalul belgian nu este unul foarte tacticizat şi nici foarte tehnic, lucru care îi avantajează pe românii cu gleznă fină. Jupiler League abundă de jucători de culoare, rigizi şi indisciplinaţi, iar pentru Chipciu, Stanciu sau Marin acest mediu e perfect pentru a se evidenţia. Marcajele sunt largi, se înscriu multe goluri şi nu se pune mare accent pe apărare. Oricum, cu excepţia lui Manea, de la Mouscron, toţi românii din Belgia sunt jucători ofensivi.


    Stanciu a venit ca un  star, însă deocamdată e  rezervă la AnderlechtFoto: Guliver/ GettyImages
Stanciu a venit ca un star, însă deocamdată e rezervă la AnderlechtFoto: Guliver/ GettyImages

4. Avem o imagine foarte bună

După o serie de transferuri care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, cluburile din marile campionate ale Europei s-au cam săturat de jucători români necopţi. Astfel, granzii au schimbat piaţa, greu venind cineva din Spania, Italia, Germania sau Anglia să mai cumpere direct din România. Astfel, e important să ne etalăm pe taraba care trebuie, iar în Belgia încă avem o imagine frumoasă. Şefii cluburilor de acolo îi ţin minte pe Selymeş, Dorinel Munteanu sau Alin Stoica şi pe baza lor au în continuare încredere în noi.

5. Plătesc foarte bine

Factorul financiar nu poate fi ignorat de nimeni şi Belgia stă bine şi la acest capitol. Toate cluburile stau bine cu banii, majoritatea meciurilor se joacă cu casa închisă, iar fotbaliştii sunt plătiţi aproape la nivelul majorităţii echipelor din campionatele tari, care nu mai aruncă cu banii. Ce poate fi mai frumos decât să iei salariu de Italia în Belgia? E ca şi când ai fi plătit ca în Anglia, dar în România! Stanciu câştigă 900.000 de euro pe sezon la Anderlecht, aproape cât Florin Andone la Deportivo la Coruna şi peste ce ia Alexandru Maxim de la VFB Stuttgart. 

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net