3 săptămâni şi multe probleme

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu, singurul  mijlocaş român din  străinătate care  confirmă meci de meci
Alex Chipciu, singurul mijlocaş român din străinătate care confirmă meci de meci

România are cinci puncte după patru meciuri şi doar o victorie cu nordicii ne poate ţine în cursa pentru Mondialul din Rusia 2018. Orice altceva poate însemna finalul speranţelor şi resetarea naţionalei inclusiv la nivelul staff-ului tehnic. Selecţionerul neamţ are nevoie de tot ce avem mai valoros, dar tocmai acum ne-au lovit ghinioanele. Click! a făcut o analiză pe compartimente a naţionalei noastre.

Tătăruşane, să stai sănătos!

Postul de portar este aparent acoperit, dar o problemă a jucătorului Fiorentinei ne poate da peste cap şi stabilitatea în acest compartiment. Costel Pantilimon s-a accidentat şi va fi indisponibil pentru încă o lună. Oricum, acesta n-a jucat aproape deloc la Watford şi nu putea fi titularizat. Al doilea portar cu Danemarca va fi Silviu Lung junior, dar nu se ştie cum s-ar descurca acesta ca titular în premieră la naţională, într-un joc cu asemenea miză. În plus, al treilea portar trebuie găsit, stelistul Niţă fiind şi el, deocamdată, accidentat. Astfel, rămânem cu speranţa că Tătăruşanu va fi apt 100% cu Danemarca şi că nu ne va lăsa la greu.

Slabi în centru, siguri pe benzi

Apărarea ne-a cam dat bătăi de cap în ultima perioadă, din motive diferite. În centru avem doi fundaşi fără ritm, Vlad Chiricheş nejucând decât ocazionat la Napoli, iar Dragoş Grigore venind tot mai slab din Qatar. Tot cu ei va trebui să jucăm, Daum fiind obligat să ofere o premieră paradoxală cu jucători titulari la naţională şi rezerve la cluburi. Asta pentru că Moţi n-a dat randament când a fost folosit, iar Găman nu prezintă siguranţă. Pe benzi părem mai stabili. Romario Benzar e titular sigur în dreapta, iar Toşca, în stânga. Steliano Filip şi Latovlevic au pierdut lupta după transferul lui Toşca la Betis, unde e titular meci de meci.

Mijlocaşii joacă tot mai slab

Linia mediană părea cea mai solidă şi cu cele mai multe opţiuni, dar de la înfrângerea cu Polonia multe s-au întâmplat. Mihai Pintilii evoluează în nota Stelei, adică slab. Hoban are şi el probleme la Beer Sheva. Adrian Popa nu prinde nici măcar finalurile de meci la Reading. Nicuşor Stanciu nu mai e titular la Anderlecht, iar asta e cel mai îngrijorător. În plus, Alexandru Maxim nu mai prinde nici lotul de 18 la Stuttgart. Doar Chipciu şi Marin sunt constanţi în apariţii, pentru că şi la ei realizările cam lipsesc. În plus, Torje începe abia azi returul în Rusia, şi nu va avea ritm. O surpriză mai poate fi doar Rotariu, văzut bine la Brugge, unde e însă tot rezervă. Astfel, se anunţă foarte mari probleme la construcţie pentru Daum, tocmai într-un meci unde suntem obligaţi să mergem peste adversar din primul minut.

Ne aducem aminte să marcăm?

Exceptând acel 5-0 din Armenia, obţinut în condiţii speciale, România a stat foarte porost în atac, în aceste preliminarii. În Kazahstan şi cu Polonia n-am reuşit să marcăm, deşi în avanposturi au apărut Bogdan Stancu, Florin Andone şi Claudiu Keşeru. Vârful lui Deportivo e suspendat pentru jocul cu Danemarca, dar în locul său va apărea Denis Alibec, cel care a lipsit la ultimele partide ale tricolorilor din cauza unei accidentări. „Motanul” a început să joace la Bursaspor şi pare în continuare prima opţiune, iar fotbalistul lui Ludogoreţ va face parte din lot, dar probabil tot ca rezervă. Indiferent pe cine va alege Daum, important e să înscrie, pentru că din acest moment nu ne mai permitem paşi greşiţi.

Grozav, arma secretă

simeon stalpnicul png

Christoph Daum îl va readuce la lot pe Gicu Grozav, care e foarte apreciat la Terek Groznîi. Fostul dinamovist a marcat 4 goluri în 12 meciuri jucate pentru ceceni şi are avantajul că poate evolua pe mai multe posturi de la mijloc în sus. Grozav n-a mai participat la o acţiune oficială a tricolorilor din 2013, de la barajul cu Grecia, care a contat pentru Mondialul din Brazilia 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net