3 momente de aur din cariera lui Daniel Prodan

Ultima actualizare:

    Didi Prodan a făcut  parte din echipa care  a scris istorie la  Campionatul Mondial  din 1994, din SUAFoto: Guliver/ Gettyimages
Didi Prodan a făcut parte din echipa care a scris istorie la Campionatul Mondial din 1994, din SUAFoto: Guliver/ Gettyimages

Apogeul carierei lui Daniel Prodan s-a consumat în perioada 1994-1997, atunci când a strălucit atât în tricoul naţionalei, cât şi la Steaua sau Atletico Madrid.

„Didi” Prodan şi-a făcut debutul la naţionala României în toamna lui 1993, în acel 2-5 de tristă amintire cu Cehoslovacia, la Kosice. Pentru tânărul fundaş au urmat însă câteva sezoane magnifice. În primul rând, Prodan a jucat în toate meciurile României la Mondialul din 1994, când tricolorii au fost eliminaţi în sferturi. Cu o determinare ieşită din comun, a reuşit să pună la respect atacanţi de top la acea vreme, precum columbianul Asprilla sau argentinianul Batistuta. Revenit la Steaua, „Didi” a făcut parte din echipa antrenată de Ţiţi Dumitriu, care a jucat de trei ori consecutiv în grupele Ligii Campionilor.


    Prodan a jucat un an  la Atletico MadridFoto: EPA
Prodan a jucat un an la Atletico MadridFoto: EPA

De referinţă rămâne golul senzaţional cu care Prodan a adus victoria roş-albaştrilor în partida cu Glasgow Rangers din septembrie 1995. Aflat pe val, stoperul român a fost transferat în ianuarie 1997 de unul dintre marile cluburi ale Europei, Atletico Madrid. Prodan s-a impus imediat ca titular la echipa spaniolă, în prima jumătate de sezon reuşind să marcheze şi patru goluri, deşi era fundaş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net