3 lucruri pe care le-a schimbat Contra la Dinamo

Ultima actualizare:

    Contra trebuie să o ducă pe Dinamo în play-offFOTO: Sportpictures.eu
Contra trebuie să o ducă pe Dinamo în play-offFOTO: Sportpictures.eu

Cosmin Contra a reuşit în câteva zile să-şi pună amprenta asupra roş-albilor, „punctând” în privinţa a trei capitole importante. Click! vă prezintă ce a adus nou în viaţa echipei care a câştigat luni cu 1-0 în faţa celor de la FC Botoşani.

1. Sistemul de joc

Până acum, cu Andone pe bancă, echipa juca în formula 3-4-3, însă oscila des. La partida cu Chiajna, fatală „Fălcosului”, nici măcar Cornel Dinu nu şi-a putut da seama cum sunt aşezaţi jucătorii. Acum, Contra a mutat. E un fan al aşezării 4-2-3-1, însă în partea a doua a jocului a “mers” pe 4-3-3. Oricum, el e un antrenor căruia îi place stilul ofensiv şi aşa s-a explicat şi absenţa lui Ceccarelli. “Am pus pe foaie toţi jucătorii ofensivi din lot. Aşa fac eu. Nu avea rost să am mulţi fundaşi pe bancă, când eu am nevoie de fotbalişti de atac”, a dezvăluit “Guriţă.

2. Bun motivator

A impresionat încă de la prima întâlnire cu jucătorii săi. Le-a spus clar că nu acceptă acte de indisciplină şi indiferent de nume, cel care va greşi va plăti. Apoi, la antrenamente a oferit indicaţii în engleză şi-n spaniolă, având 12 străini în lot. Calităţile de orator au impresionat şi la pauza meciului cu Botoşani, când scorul era 0-0. „Am văzut că-n prima repriză jucătorii nu au un moral prea ridicat, iar la pauză i-am liniştit şi i-am făcut să iasă pe teren motivaţi. Le-am explicat că nu au nimic de pierdut”, a anunţat antrenorul. „Îl ştiu pe Cosmin, are puterea să motiveze şi prin gesturi. Nu ştiu ce le-a spus la pauză, dar s-a văzut că a dat roade”, a declarat şi oficialul Adi Mutu.

3. Relaţii excelente

Faţă de Ioan Andone, actualul tehnician se înţelege foarte bine cu toţi factorii de decizie. “Fălcosul” era în relaţii reci cu directorul general Adi Mutu, cel din urmă urmărind încă din toamna trecută să-l demită pe tehnician. Nu a  reuşit, însă şi-a pus amprenta asupra lotului, Dinamo despărţindu-se de cei mai buni jucători şi aducând alţii mai slab valoric. În schimb, Contra are 41 de ani, e apropiat de jucători şi e “fratele mai mare” pentru Mutu, cei doi fiind zece ani colegi de cameră la naţională. Inclusiv, acţionarul Negoiţă e un fan al lui Cosmin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net