3 dileme înainte de Ungaria - România

Ultima actualizare:

    Pintilii este una dintre  marile pierderi ale  selecţionerului Iordănescu  pentru meciul de la  Budapestea. Fostul stelist  va fi însă titular în meciul  de luni, cu Grecia Foto: AP
Pintilii este una dintre marile pierderi ale selecţionerului Iordănescu pentru meciul de la Budapestea. Fostul stelist va fi însă titular în meciul de luni, cu Grecia Foto: AP

Dacă România va câştiga diseară în Ungaria nici un tsunami n-o mai poate opri din drumul spre turneul final francez. Totuşi, dacă o comitem în pur stil românesc şi nu câştigăm nici cu Grecia, luni, vom juca ultimele două partide, din octombrie, cu sabia deasupra capului. Astfel, iată la ce întrebări trebuie să răspundă corect selecţionerul!

Tătăruşanu sau Pantilimon? Anghel Iordănescu a părut să-l prefere tot timpul pe fostul stelist, chiar şi în momentele când „Gulliver” juca mai bine la Sunderland. Acum, ambii sunt pregătiţi 100%, titulari la echipele lor, dar tot portarul Fiorentinei are prima şansă la titularizare. Până la proba contrarie n-avem decât să mergem pe mâna selecţionerului, dar acesta ar trebui să-şi aducă aminte şi de golul lui Dzsudzsak, de pe Arena Naţională, primit foarte uşor de Tătăruşanu dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă.

Rezistă apărarea? Nu e nici un secret că România va aborda meciul de la Budapesta cu acelaşi obiectiv ca pe cel din Irlanda de Nord: egalul. La Belfast ne-a ieşit perfect, scor 0-0, dar acum va fi mult mai greu, din cauza problemelor din compartimentul defensiv. Gardoş lipseşte de ceva timp accidentat. Dragoş Grigore, titular de bază în trecut, e în urmă cu pregătirea, având în vedere că sezonul în Qatar începe peste trei săptămâni. Raţ şi Chiricheş n-au jucat deloc pentru Napoli şi Rayo Vallecano, iar primul e şi puţin accidentat. Nu în ultimul rând, Papp, altădată erou, e acum într-o formă jalnică, dacă ne luăm după ultimele meciuri jucate pentru Steaua. Cel mai stabil dintre toţi pare tot Dorin Goian.

«Generalul» va miza pe apărare vineri seară

De la geniul lui  Sânmărtean  se aşteaptă minunea  în meciul cu Ungaria
De la geniul lui Sânmărtean se aşteaptă minunea în meciul cu Ungaria

Închidem cu doi mijlocaşi defensivi? Câteodată în viaţă e bine să-ţi mai asumi şi nişte riscuri, dar cel mai probabil nu va fi cazul lui „Tata Puiu”. România va evolua la Budapesta pe contraatac şi va încerca să absoarbă jocul gazdelor cu doi închizători de meserie, Prepeliţă şi Hoban. Nu e însă exclus să apară şi al treilea, Pintilii, dacă meciul o va cere.Nici linia de trei din faţa acestora nu are prea multe valenţe ofensive. În margini, Torje şi Adi Popa vor avea rolul mai mult de a-i dubla pe fundaşii laterali, iar Sânmărtean va fi omul cu glezna fină, care trebuie să facă diferenţa şi să-i livreze mingi utile unicului vârf, Keşeru.

Suntem 97,97% calificaţi la Euro

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Indiferent de rezultatul partidei din această seară, naţionala României e cu un picior la Euro 2016. Rezultatele tricolorilor de până acum şi sistemul permisiv de calificare (merg direct primele două clasate şi chiar una dintre formaţiile de pe locurile trei) ne plasează într-o postură extrem de favorabilă înaintea ultimelor patru runde ale preliminariilor. Pe criterii de probabilitate, site-ul de statistică football-rankings.info a evaluat şansele României la 97,97 de procente. Un rezultat pozitiv în Ungaria (victorie sau egal) ne va apropia şi mai mult de calificarea matematică la Euro, care ar putea fi obţinută chiar lunea viitoare, în meciul de acasă cu Grecia.     

Lucrurile se complică puţin în cazul unei înfrângeri contra maghiarilor, dar nu sunt mari motive de îngrijorare. În această situaţie, România va avea nevoie de cel puţin şase puncte în ultimele trei partide, cu codaşele grupei (acasă cu Grecia şi Finlanda plus deplasarea din Feroe). Cu 20 de puncte, tricolorii îşi pot permite inclusiv luxul de a termina pe locul trei, fiind greu de crezut că în celelalte grupe va exista o altă echipă clasată a treia cu un punctaj similar. De altfel, anticipând un deznodământ fericit în actualele preliminarii, Federaţia lui Răzvan Burleanu a rezervat deja locul de cantonament al naţionalei la Euro 2016.

Ce meciuri mai avem de jucat

Ungaria – România    vineri, 4 septembrie

România – Grecia    7 septembrie

România – Finlanda    8 octombrie

Feroe – România    11 octombrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net