1.500.000 € aruncaţi pe iarbă!

Ultima actualizare:

    Lucrările de înlocuire  a ierbii de pe Arena  Naţională au început ieri  şi se vor termina vineriFOTOGRAFII: David Muntean
Lucrările de înlocuire a ierbii de pe Arena Naţională au început ieri şi se vor termina vineriFOTOGRAFII: David Muntean

Arena Naţională, cel mai mare stadion al ţării, a costat peste 230 de milioane de euro. Problemele au fost însă de la început cu gazonul, care a cedat inclusiv după primul meci disputat, în 2011. De atunci, de când s-a dat în folosinţă arena, terenul de joc a fost schimbat de opt ori – în cursul acestor zile finalizându-se cea mai recentă operaţiune de înlocuire a ierbii. Per total, în toţi aceştia ani, s-au plătit aproximativ 1,5 milioane de euro pentru îmbunătăţirea calităţii ierbii.

Probleme peste probleme cu gazonul Arenei Naţionale. După ce săptămâna trecută toţi oamenii din fotbal au atras atenţia asupra faptului că nu se mai poate juca pe un teren ars, cei din Primărie –responsabili cu îngrijirea arenei – au decis să schimbe iarba.

Cu atât mai mult cu cât urmează două meciuri cruciale pentru fotbalul românesc: returul cu Sporting, pe care cei de la FCSB îl vor juca săptămâna viitoare, în play-off-ul Ligii Cmapionilor, şi confruntarea echipei naţionale cu Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, din 2018.

Operaţiunea de  decopertare e făcută  cu utilaje speciale
Operaţiunea de decopertare e făcută cu utilaje speciale

Meciurile nu s-ar fi putut disputa în condiţii optime din cauza gazonului ars, lucru pe care l-au înţeles, într-un final, şi cei care răspund de această problemă. În consecinţă, ieri, la primele ore ale dimineţii, s-a început operaţiunea de înlocuire a terenului, lucrare care va dura, potrivit specialiştilor de la Primărie, până vineri.

Municipalitatea precizează că noul gazon este produs în România, fiind însămânţat în luna septembrie a anului trecut şi aclimatizat pe condiţiile din ţară noastră. Faţă de anul trecut, atunci când a fost schimbat gazonul cu unul adus din Ungaria, costurile s-au redus la jumătate, adică întreaga ”afacere” costă aproximativ 100.000 de euro. Dacă stăm să ne gândim că până acum au fost făcute opt astfel de operaţiuni – incluzând-o pe cea care are loc în aceste zile – un calcul simplu ne arată că doar pe iarba pe de Arena Naţională s-au cheltuit aproximativ 1,5 milioane de euro. Bani aruncaţi pe fereastră, având în vedere rezultatele dezastruoase înregistrate de fiecare dată.

simeon stalpnicul png

Ce partide urmează pe Arena Naţională

21 august    Dinamo – Sepsi Sf. Gheorghe    Liga I 

23 august    FCSB – Sporting    play-off LC 

27 august    FCSB – FC Botoşani    Liga I

1 septembrie    România – Armenia    preliminariile CM 2018

Când a fost înlocuită iarba

Septembrie 2011 – 1 meci

Martie 2012 – 17 meciuri

August 2012 – 10 meciuri

Noiembrie 2010 – 13 meciuri

August 2013 -26 meciuri

Septembrie 2014 – 20 meciuri

Octombrie 2016 – 49 meciuri

August 2017 – 33 de meciuri

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net