13 eşecuri din 13! Benevento, echipa care nu vrea nimic de la fotbal

Ultima actualizare:

    Benevento a pierdut până acum toate meciurile din campionatul Italiei
Benevento a pierdut până acum toate meciurile din campionatul Italiei

Cu zero puncte după 13 etape, gruparea la care joacă George Puşcaş a bătut un record negativ în Europa care dura de 87 de ani.

La prima experienţă în Serie A, clubul Benevento traversează un coşmar care nu se mai termină. Duminică, „vrăjitorii” au pierdut în mod incredibil meciul cu Sassuolo disputat pe teren propriu (1-2), Benevento bifând astfel a 13-a înfrângere în campionat din tot atâtea etape. Cu atacantul român George Puşcaş rezervă, galben-roşii au ratat la mustaţă primul lor punct şi au intrat astfel în istoria negativă a fotbalului continental.

În inferioritate numerică din minutul 67, Benevento a ţinut-o în şah pe Sassuolo până în prelungiri. La scorul de 1-1, în minutul 90+2, oaspeţii au avut un penalty pe care l-au ratat, iar colegii lui Puşcaş se bucurau deja pentru un egal căutat de 12 meciuri. A venit însă minutul 90+4, în care Sassuolo a găsit drumul spre golul victoriei, aruncându-i pe cei de la Benevento într-o adevărată prăpastie.

De-acum înainte, contraperformanţa micuţei echipe italiene va fi un punct de reper pentru campionatele puternice din Europa (vorbim aici de primele cinci ligi ca valoare, adică Anglia, Spania, Germania, Franţa şi Italia). Cele 13 eşecuri la rând ale lui Benevento înseamnă doborârea unui record pe care îl deţinea gruparea engleză Manchester United din sezonul 1930-1931. În urmă cu 87 de ani, „diavolii” nu aveau forţa din prezent şi pierdeau primele 12 meciuri de campionat, redresându-se însă la a 13-a încercare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net