10 secrete ale eroului cu Lituania

Ultima actualizare:

    Purtătorul tricoului  cu numărul 10 a  profitat din plin de şansa oferită de selecţioner
Purtătorul tricoului cu numărul 10 a profitat din plin de şansa oferită de selecţioner

Partida dintre România şi Lituania (scor 1-0) semăna cu un vas în derivă în aşteptarea unui val mare care s-o bage la fund. Mijlocaşul Stelei a intrat însă pe teren, a pus mâna pe cârmă şi a dus vaporul la mal nu doar neavariat, ci ca pe o regată câştigătoare a unui concurs pe furtună. Click! vi-l dezvăluie pe acest salvator neaşteptat al bărcii tricolorilor! «Rupe» jocurile pe calculator. După antrenamentul de dimineaţă, merge tot timpul să ia prânzul undeva în oraş, iar după ce ajunge acasă se joacă pe PlayStation, baschet sau fotbal. Deseori se uită la seriale, iar când e prietena lui la el, ies împreună la plimbare în parcuri sau la cinema.

Nu îi are ca idoli pe Messi sau Ronaldo. Atipic pentru un fotbalist din aceste vremuri, Nicuşor Stanciu nu e fiert după cele mai în vogă staruri din fotbal. De mic copil, lui i-au plăcut croatul Ivica Olic, fost la Bayern München, şi Franck Lampard, fost la Chelsea. Acum îi plac Veratti de la PSG şi Dybala de la Juventus.

Piţurcă l-a ignorat total. În martie 2014, Reghecampf şi Piţurcă s-au certat pe absenţa acestuia de la echipa naţională. ”Dacă Stanciu are probleme la tineret, e greu să ajungă la echipa mare. Aveam încredere că va ajunge în scurt timp la un nivel ridicat, dar m-am înşelat. Am auzit că face mutre pe la tineret, are aere. Aici nu merge aşa”, spunea selecţionerul de atunci, acum la Ittihad.

A debutat ca profesionist la 15 ani. Stanciu a ars etapele la toate categoriile de vârstă. La 15 ani juca deja în Divizia B, pentru Unirea Alba Iulia. La 17 ani debuta pentru ardeleni în Liga I. La 19 ani prindea Liga Europa la Vaslui, în perioada de glorie a moldovenilor, iar la 20 de ani a ajuns cu Steaua şi în Liga Campionilor. Naţionala şi prezenţa la Campionatul European din Franţa ar fi pentru cei 22 de ani ai săi cireaşa de pe tort.

În 2014 se plângea că e obosit psihic. Unul dintre primii lui antrenori de la Alba Iulia dezvăluia că pe Stanciu l-au deranjat foarte mult afirmaţiile că nu va juca la Steaua în faţa lui Gabi Iancu, Adrian Cristea, Claudiu Keşeru, Alex Chipciu şi Lucian Sânmărtean. Acum e peste toţi la un loc.

Are un complex în faţa lui Sânmărtean. Acest lucru a fost dezvăluit chiar de omul care l-a cumpărat de la Alba Iulia şi l-a vândut apoi la Steaua. “Stanciu are o problemă cu care nu se descurcă. El păleşte la umbra lui Sânmărtean, nu îşi poate arăta adevăratele calităţi când e pe teren cu el. Când e singur, Stanciu poate fi genial”, a spus Adrian Porumboiu în 2014. Culmea, şi cu Lituania a marcat abia la şase minute după ce a ieşit Sânmărtean.

Piţurcă l-a desfiinţat în urmă cu 4 zile. Dovada că nici acum, în formă fiind, nu e agreat de toată lumea, o dă Victor Piţurcă, cel care şi-a mai arătat o dată obtuzitatea. “Ar fi foarte greu pentru un jucător ca Stanciu în Italia. Cu fizicul lui nu poate să joace într-un campionat ca Serie A. El s-a mai maturizat în ultimul timp, dar nu e la cel mai înalt nivel”, a spus Piţurcă duminica trecută.

Are aceeaşi iubită de când juca în Alba Iulia. Nicuşor Stanciu şi Andreea Beldean sunt împreună de aproape 4 ani. Fotbalistul a făcut naveta mult timp pentru a se vedea cu ea, pentru că aceasta era liceancă. Nici acum nu locuiesc tot timpul împreună, deşi Nicuşor a cerut-o de nevastă, iar ea a spus da.

E genul de jucător cuminte, dar tatuat. Eroul din partida cu Lituania este un băiat foarte liniştit în viaţa privată, dar are şi el nebunia lui: îi plac tatuajele. Are foarte multe pe tot corpul, dar mâinile îi sunt cele mai pictate. Cea stângă arată aproape ca a unui baschetbalist de culoare, plină de mesaje şi desene.

Are un frate de 8 ani. Puţină lume ştie că Nicuşor Stanciu mai are o soră şi un frate, pe care îi ajută constant cu bani. Ioana are  25 de ani şi e studentă la Timişoara, iar Rareş are doar 8 ani şi a început şi el fotbalul tot la Alba Iulia, chiar dacă fotbalul din acest oraş a ajuns în colaps financiar.

E pe lista debutanţilor marcatori la naţională

Nicuşor Stanciu  a fost cel mai bun  jucător contra  Lituaniei
Nicuşor Stanciu a fost cel mai bun jucător contra Lituaniei

Nicuşor Stanciu e al 74-lea jucător de-a lungul istoriei ce a reuşit să înscrie pentru “tricolori” chiar de la primul său meci. Stelistul se alătură unor fotbalişti autohtoni de calibru, iar “Click!” îi prezintă pe ultimii nouă care au reuşit aceeaşi performanţă ca cea de acum a lui Stanciu: Claudiu Keşeru, 11.10.2013, Andorra – România 0-4 prel.CM; Gicu Grozav, 30.05.2012, Elveţia – România 0-1 amical; Mugurel Buga, 27.05.2006, Irlanda de Nord – România 0-2 amical; Vasile Maftei, 28.02.2006, Armenia – România 0-2 Cyprus Cup; Gabriel Caramarin, 28.04.2004, România – Germania 5-1 amical; Cosmin Bărcăuan, 15.11.2000, România – Iugoslavia 2-1 amical; Marius Niculae, 02.02.2000, România – Letonia 2-0 Cyprus Cup; Ionel Ganea (o dublă), 03.03.1999, România – Estonia 2-0 amical; Constantin Barbu, 06.09.1997, Liechtenstein – România 1-8 prel.CM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net