10 probleme de rezolvat în 10 zile

Ultima actualizare:

    Torje este titular  la naţională, dar la  echipa de club prinde  doar câteva minuteFoto: sportpictures.eu
Torje este titular la naţională, dar la echipa de club prinde doar câteva minuteFoto: sportpictures.eu

E bine să joci partide tari pentru a te pregăti cât mai bine înaintea unui turneu final, dar există tot timpul riscul să te faci de râs şi să obţii un efect invers. Când eşti o naţională cu o arie de selecţie îngustă, problemele se agravează, iar ale noastre înaintea jocului cu ibericii sunt multe şi de tot soiul. Iată-le pe cele care trebuie rezolvate urgent!

N-avem fundaş stânga. Cu căpitanul Răzvan Raţ, încă accidentat, şi cu jucătorul lui Lazio, Radu Ştefan, refuzând în continuare echipa naţională, Iordănescu trebuie să inventeze rapid un jucător pe acest post. Găselniţa Sepsi ar fi o variantă, dar nu şi pentru meciurile mari.

Lipsa de meciuri a lui Chiricheş. Cel mai valoros apărător central al României şi al doilea căpitan, în lipsa lui Raţ, nu prinde decât foarte rar primul 11 al lui Napoli. Astfel, e foarte greu să aibă tonus la echipa naţională şi gafele îl pândesc la orice pas.Maxim şi Torje intră doar pe final. Doi dintre cei mai buni mijlocaşi stranieri nu prind decât foarte puţine minute pentru Osmanlispor, respectiv VFB Stuttgart, şi asta e foarte îngrijorător. Mai ales în faţa unei echipe ca Spania, care probabil va confisca balonul.Sânmărtean e obosit. Din păcate, nu spunem noi acest lucru, ci antrenorul de la Al Ittihad. Victor Piţurcă a declarat că cei 36 de ani încep să-şi spună cuvântul în cazul lui Sânmărtean şi că e posibil să nu ţină ritmul până la startul Euro 2016.Budescu a dispărut din peisaj. Fostul mijlocaş al Astrei era o variantă autohtonă bună pentru postul de conducător de joc, dar transferul în China l-a “ucis”. Iordănescu nu l-a mai chemat la lot şi avem o fantezie în minus în teren.Chipciu şi Popa, ieşiţi din formă. Cei doi jucători de bandă au dus greul mult timp la echipa naţională, dar acum sunt într-o evidentă scădere de randament. Lui Chipciu nu i se mai leagă nimic de ceva vreme, iar Popa şi-a pierdut locul de titular la Steaua.Cel mai în formă om n-are experienţă. Nicuşor Stanciu este de departe cel mai bun român din campionatul intern şi Iordănescu n-are cum să-l mai ignore. Chiar şi aşa, mijlocaşul monitorizat de Milan şi Inter n-are nici un minut jucat sub tricolor şi asta se va simţi.Concurenţă mare în atac. Pare mai degrabă o dilemă pentru “Tata Puiu”, care va trebui să aleagă între Florin Andone, Bogdan Stancu, Raul Rusescu, Claudiu Keşeru sau Ioan Hora, cu toţii maractori pe bandă rulantă la echipele lor. Dacă nu va fi inspirat, se poate transforma însă pe loc într-o problemă.Greii n-au confirmat. Din păcate pentru echipa naţională, întoarcerile lui Ciprian Marica şi Adrian Mutu în Liga I n-au avut efectul scontat. Primul s-a accidentat din nou şi n-are nici un gol marcat la Steaua, iar “Brilliantul” şi-a dat şi el seama că e terminat.Teren prost la Giurgiu. Partida cu Spania se va juca pe 27 martie, la Cluj, dar cu patru zile înainte, tricolorii întâlnesc Lituania, la Giurgiu. Terenul Astrei e însă execrabil şi federalii se tem de accidentări grave înainte de întâlnirea de lux cu Cazorla şi compania.

Amicalul împotriva Spaniei se  apropie cu rapiditate, iar Anghel  Iordănescu are coşmaruri cu Iniesta şi Fabregas
Amicalul împotriva Spaniei se apropie cu rapiditate, iar Anghel Iordănescu are coşmaruri cu Iniesta şi Fabregas

Am scăpat de «vampirul» Costa

După atâtea motive de îngrijorare, tricolorii au primit în sfârşit şi o veste bună. Presa din Spania a anunţat că selecţionerul Vicente del Bosque va renunţa pentru amicalul cu România la principalul său vârf de atac, Diego Costa. Motivul pentru care starul lui Chelsea va rămâne pe dinafară i se trage de la ultimul incident, din meciul cu Everton, când şi-a muşcat de gât un adversar şi a fost eliminat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net