Schimbă Ana Ivanovic norocul nemţilor?

Ultima actualizare:

    În 2012, Schweinsteiger a fost titular în meciul pierdut cu 2-1 în faţa ItalieiFoto: AP
În 2012, Schweinsteiger a fost titular în meciul pierdut cu 2-1 în faţa ItalieiFoto: AP

Germania şi Italia, cele două forţe ale fotbalului mondial, s-au întâlnit de opt ori la turnee finale, atât Mondiale cât şi Europene. „Peninsularii” s-au impus de patru ori, restul jocurilor fiind remize. Acum, însă, Germania are de partea ei un atu important: pe iubita lui Bastian Schweinsteiger, sârboaica Ana Ivanovic.

Iubirea dintre Ana Ivanovic şi fostul căpitan al Germaniei, acum doar rezervă în naţionala lui Low, durează de doi ani. De fapt, cei doi au fost văzuţi şi fotografiaţi plimbându-se mână în  mână la scurt timp după terminarea Mondialului din 2014, unde Germania a cucerit titlul. Aşa că că acest European e primul turneu final la care Ana Ivanovic poate participa.

Ana Ivanovic este una dintre cele mai frumoase jucătoare de tenis din lume. Ea va ţine pumnii Germaniei diseară
Ana Ivanovic este una dintre cele mai frumoase jucătoare de tenis din lume. Ea va ţine pumnii Germaniei diseară

Mai mult, iubita lui Schweinsteiger a avut şi „norocul” de a se face de râs la Wimbledon, acolo unde a fost eliminată în primul tur de rusoaica Ekaterina Alexandrova, o jucătoare venită din calificări, aşa că poate să-şi vadă logodnicul la lucru sâmbătă.

Cei doi se vor căsători imediat după încheierea Campionatului European, pe 12 iulie, la München. Existau zvonuri cum că nunta a fost reprogramată după ce, iniţial, Ana şi Bastian ar fi vrut să se căsătorească la începutul lunii iunie, el necrezând că se va reface după o accidentare şi că va prinde lotul pentru Euro. Cum acest lucru s-a întâmplat, cei doi îşi vor uni destinele peste zece zile. 

În ceea ce priveşte meciul de fotbal, Germania suferă de un adevărat complex în faţa Italiei, pe care nu a învins-o niciodată într-o partidă oficială! Evident, antrenorul nemţilor, Low, refuză să recunoască acest lucru şi spune că mereu a fost vorba de ghinion: „Nu avem o traumă în privinţa Italiei, deşi nu am bătut-o niciodată la un turneu final”.

El speră ca diseară să schimbe soarta întâlnirilor, deşi nemţii par blestemaţi. Istoria acestor dueluri a început în 1962, la Mondiale, şi a fost o remiză, 0-0, în faza grupelor. A urmat şocul de la CM 1970, când în semifinale italienii s-au impus în prelungiri, 4-3. Un nou 0-0 în grupele Cupei Mondiale din ’78 şi o nouă lovitură de graţie: în finala CM din 1982, Italia a cucerit trofeul, scor 3-1. Au urmat două confruntări la Europene, în ’88 şi ’96, încheiate cu 1-1, respectiv 0-0.  În 2006, o nouă semifinală, la Euro, şi nemţii au pierdut din nou în prelungiri, 0-2. Ultima luptă s-a dat la ediţia din 2012 a CE, Germania oprindu-se în penultimul act al competiţiei, după 1-2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net